View Single Post
Vechi 19.02.2018, 14:09:45
Krautrock Krautrock is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.07.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Sunteti paleontolog?
Eu nu am nevoie sa cunosc paleontologie.
Nu sunteti obligat sa cunoasteti nimic. In felul acesta puteti vorbi despre orice fara sa va ia nimeni in serios. Haideti sa fim sinceri, nu putem vorbi despre lucruri pe care nu le cunoastem. Ba cred ca ar trebui sa incercam sa cunoastem cat mai multe. Sau gresesc?

Citat:
Spun doar ca a afirma ca omul a fost candva o broasca mi se pare a fi o insulta la adresa inteligentei cu care ne-a inzestrat Dumnezeu.
Daca dumneavoastra credeti ca exista oameni cu cap care sa-si imagineze macar ca oamenii au fost vreodata broaste, prefer sa va las in pace sa credeti in continuare acest lucru. Nimeni nu crede ca oamenii provin din broaste. Evolutia nu e chiar asa de simpla cum avem impresia. De fapt detaliile fac toata povestea. Insa de regula lumea cunoaste aceasta teorie doar in aspectele ei generale, iar atunci nu e de mirare ca multi nu sunt in stare sa explice cum stau lucrurile in legatura cu teoria aceasta. Nu poti intelege o teorie decat daca o poti explica. Altfel, puteti spune orice.

Citat:
Mi se pare foarte nasol sa fii obligat sa crezi ca ordinea a aparut din haos.
Fizicienii moderni cred de vreun secol si jumatate ca haosul a aparut mai degraba din ordine, sau cum se exprima ei, o stare de entropie minima tinde sa se transforme intr-o stare cu un nivel mai mare de entropie. Daca veti avea vreodata curiozitatea de a experimenta acest lucru, incercati sa spargeti un ou. Va veti da seama ca e mai usor sa il spargeti decat sa il faceti la loc, adica e mai usor sa treci de la ordine la haos decat invers. Iar acest lucru se intampla aproape peste tot in natura, cu mici exceptii.

Citat:
Sa trebuiasca sa crezi ca viata a aparut din materie moarta? Mi s-ar parea un chin.
Altora nu li se pare. Chinul adevarat incepe in momentul in care incerci sa vezi cum s-a petrecut asta. Dar nimeni nu e obligat sa se inhame la asa ceva.

Citat:
Ca legile fizicii sunt efectul niciunei cauze?
Pana la urma si Dumnezeu acela al dumneavoastra spuneti ca nu are nicio cauza. Deci e tot aia. De unde putem deduce ca e posibil sa existe ceva ce nu are nicio cauza.

Citat:
Cata credinta iti trebuie pentru a afirma ca totul a aparut din nimic?
Exact atata credinta cat iti trebuie sa crezi ca totul a aparut din ceva.

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Când mintea are lipsă de conținut, apar și astfel de bazaconii ale unor ziși atei care se cred buricul universului :)
Continutul mintii mele se vede in ceea ce scriu la fel cum se vede continutul mintii oricaruia dintre noi. Ca dumneavoastra nu va place acest continut al mintii mele e problema dumneavoastra, iar eu n-am de ce sa va injur pentru asta. Ca, intr-o alta ordine de idei, ortodoxia nu are nicio problema in a-i adaposti sub umbrela ei pe unii care incearca sa-i faca idioti pe cei cu care nu sunt de acord, e o problema a ortodoxiei. Si cred ca una destul de grava. Eu nu obisnuiesc sa ma ghidez dupa o asemenea ideologie pravoslavnica, pentru ca scopul meu nu e acela sa-i fac idioti pe cei care au alte idei decat mine. Aceasta nu ma ajuta cu nimic. V-ar ajuta pe voi sa sa afirmati ca ateii sunt tampiti. Am alte scopuri pe acest forum, de exemplu sa scriu despre ceea ce consider ca e periculos pentru sufletul omenesc. La intrebarea "ce e periculos pentru sufletul omenesc?" ati dat singur raspunsul fara sa va dati seama.

De fapt ideologia ortodoxa a aratat de multa vreme cat de bine stie sa-i dezbine pe oameni. Eu ma mir insa cum de mai reuseste sa supravietuiasca si sa faca umbre peste umbre pe acest pamant, in fond, atat de frumos. Dar asa e in viata:

"Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare.
Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinați: trei împotriva a doi și doi împotriva a trei.
Dezbinați vor fi: tatăl împotriva fiului și fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei și fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale și nora împotriva soacrei." (Luca 12, 51-53)

Nu, Jesus, pleaca inapoi! Du-te la tatal tau si spune-i ca nu avem nevoie de asa ceva... Lasa-ne cu necazurile noastre ca ni le rezolvam noi singuri fara sa ne mai incurci si dumneata cararile! Vade retro Jesus!
Reply With Quote