View Single Post
Vechi 19.02.2018, 15:03:44
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Nu sunteti obligat sa cunoasteti nimic. In felul acesta puteti vorbi despre orice fara sa va ia nimeni in serios. Haideti sa fim sinceri, nu putem vorbi despre lucruri pe care nu le cunoastem. Ba cred ca ar trebui sa incercam sa cunoastem cat mai multe. Sau gresesc?
Gresiti. Si dumneavoastra si multi alti atei vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosc. Vorbesc despre teologie fara sa o cunoasca. Si vorbesc despre aparitia vietii bazati pe presupuneri. Cel mai scandalos e faptul ca ei isi numesc aceste presupuneri, stiinta.
Citat:
Daca dumneavoastra credeti ca exista oameni cu cap care sa-si imagineze macar ca oamenii au fost vreodata broaste, prefer sa va las in pace sa credeti in continuare acest lucru. Nimeni nu crede ca oamenii provin din broaste.
Cum sa nu? Majoritatea zdrobitoare a ateilor crede ca omul provine dintr-o Stamos-Broasca. Dar tuturor le este rusine sa o spuna franc. Si se refugiaza intr-un detaliu pe care il cred salvator: "nu e vorba chiar despre o broasca raioasa ci o broasca mai nobila care astazi nu mai exista, dar cu siguranta a existat undeva, candva".

Citat:
Chinul adevarat incepe in momentul in care incerci sa vezi cum s-a petrecut asta.
Dar nimeni nu e obligat sa se inhame la asa ceva.
Si atunci ateii nu mai incearca sa-si mai explice ci isi iau dogmele prin credinta.
Ok, nu am nimic cu ei, dar de ce ii acuza pe credinciosi ca fac la fel?
Mai ales ca, pentru a fi ateu, iti trebuie de zece ori mai multa credinta...
Citat:
Pana la urma si Dumnezeu acela al dumneavoastra spuneti ca nu are nicio cauza. Deci e tot aia. De unde putem deduce ca e posibil sa existe ceva ce nu are nicio cauza.
E corect ca putem crede.
Insa ateii doresc accepte prin credinta lucrurile fenomene demult petrecute, insa pe crestinii care fac la fel, imediat ii amendeaza. E bine, e frumos?
Citat:
Exact atata credinta cat iti trebuie sa crezi ca totul a aparut din ceva.
Deci putem stabili ca tot credinta e baza.
Si pentru atei si pentru credinciosi.
Sunt de acord.
Citat:
Scopul meu nu e acela sa-i fac idioti pe cei care au alte idei decat mine. Aceasta nu ma ajuta cu nimic.
Cu toate astea o faceti. Cel putin despre mine ati afirmat ca sunt "un corijent", macar ca eu nu am comis vreun atac la persoana in discutia cu dumneavoastra. Dimpotriva, intr-o postare v-am admirat inteligenta.
Citat:
Nu, Jesus, pleaca inapoi! Du-te la tatal tau si spune-i ca nu avem nevoie de asa ceva...
Nu avem? In numele cui vorbiti? Eu am nevoie.
Poate ar fi o idee sa vorbiti la singular.
Ca sa stim daca avem sau nu nevoie, trebuie sa intelegem mai intai despre ce este vorba.

Last edited by Penticostalul Traditional; 19.02.2018 at 15:27:55.
Reply With Quote