View Single Post
Vechi 05.03.2018, 22:20:00
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Am afirmat aceasta si continuu sa cred ca e un mare adevar. Cel putin eu asa inteleg.
Daca cineva crede ca o comunicare cu Dumnezeu este altceva decat rugaciune, sunt gata sa ascult si sa ma las invatat..
Cu adevărat , rugăciunea este vorbirea minții cu Dumnezeu , și in acest sens Părintele Teofil Paraian spunea atât de frumos :
《Rugăciunea este vorbirea minții cu Dumnezeu. Este o realitate care ne pune în legătură cu Dumnezeu. Rugăciunea, după cuvântul care o reprezintă, ar părea că este o cerere pe care i-o facem lui Dumnezeu. În realitate, lui Dumnezeu îi spunem și că îl lăudăm și că îl binecuvântăm și că îi mulțumim și chiar la Sfânta Liturghie spunem cuvintele: „pe Tine Te lăudăm, pe Tine bine Te binecuvântăm, Ție îți mulțumim Doamne și ne rugăm Ție Dumnezeului nostru". În acest înțeles privită, rugăciunea este o așezare a noastră în fața lui Dumnezeu, un mijloc de a îi spune lui Dumnezeu cele ce le purtăm în suflet sau cele ce dorim să le purtăm în suflet: îi spunem lui Dumnezeu că îl preamărim, îi spunem lui Dumnezeu că îi mulțumim, îi spunem lui Dumnezeu că îl binecuvântăm, îi spunem lui Dumnezeu că ne rugăm Lui, iar cine spune cuvintele acestea și caută să le împlinească cu fapta, ajunge în situația să cunoască faptul că nu totdeauna suntem destul de statornici în rugăciune, că nu putem realiza ceea ce dorim să realizăm mai ales întru preamărirea lui Dumnezeu, întru mulțumirea pe care o aducem, întru lauda care i se cuvine lui Dumnezeu Căruia i se cuvine toată mărirea, cinstea și închinăciunea, de aceea avem și o rugăciune de mărturisire a neputinței noastre și o rugăciune de cerere ca să ne dea Dumnezeu ceea ce ne lipsește.》