Citat:
În prealabil postat de 7th_Brigade_TzHL
Iacov 1:27 Cucernicia curata si neantinata inaintea lui Dumnezeu si Tatal, aceasta este: sa [color=red]cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor[/color], si sa ne pazim pe noi fara de pata din partea lumii.
Matei 25:40 Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei: Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, [color=red]Mie Mi-ati facut.[/color]
Romani 12:20 Deci, daca vrajmasul tau este flamand, da-i de mancare; daca ii este sete, da-i sa bea, caci, facand acestea, vei gramadi carbuni de foc pe capul lui.
Romani 12:21 Nu te lasa biruit de rau, ci [color=red]biruieste raul cu binele.[/color]
Asha sa ne ajute Dumnezeu!
Doamne ajuta!
|
Milostenia e pentru cei din lume, pentru calugari e rugaciunea, asceza.
Calugarul e un om al trezviei iar unul care sta pe scaun nu e potrivit în manastire nici ca calugar, cu atât mai putin ca pacient.
E o selectie naturala in padure, printre animale. Cel slab fizic are sanse mici.
Nu e la fel si la oameni. Sau nu ar trebui sa fie.
La Dumnezeu in niciun caz nu cred sa conteze aspectul fizic.
Daca îl menajezi pe cel slab el pierde dorinta de a scapa de slabiciune. E ca si cu femeia: nu trebuie protejata ci ajutata sa devina puternica.
Atata vreme cat poate munci (daca are anumite probleme nu inseamna ca nu poate munci, asa cum fac toti in manastire), atata vreme cat poate face ascultare, atata vreme cat se poate ruga, eu cred ca e posibil.
Calugarul nu are rolul sa munceasca. El a murit lumii. Rostul lui e sa se roage si sa se mortifice iar munca trebuie sa fie cât mai putina.