View Single Post
Vechi 03.04.2018, 18:19:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
mai omule, nu e asa. intrebarea care trebuie pusa este de ce au folosit in pasajul ala almah in loc de betulah, asa cum folosisera de fiecare data cand era vorba despre o fecioara, asta e intrebarea, nu alta.
Intrebarea e alta: de ce crezi ca tu stii mai bine decat invatatii evrei care au tradus Septuaginta ce inseamna acel cuvant? Si de ce esti asa inversunat impotriva crestinismului, incat sa negi si adevarul, desi ai spus ca nu esti nici impotriva ortodoxiei. Au conspirat si invatatii aia de acum 2300 de ani impotriva iudaismului? Ti-am scris si despre cele doua cuvinte, tu te faci ca nu vezi ce am scris, pentru ca vrei neaparat sa sustii numai conceptia ta. Cuvantul "betulah" se pare ca e folosit de vreo patru ori si pentru fete care nu sunt fecioare. Se pare ca inseamna femeie necasatorita, tanara. In schimb almah se pare ca inseamna o fata pubera, deci descrie mai bine o fecioara. Chiar si azi o fata pubera se presupune ca e fecioara, desi nu mai sunt conceptiile din acele timpuri. Nu exista niciun argument valid impotriva, toate argumentele sunt in favoarea a ceea ce spune crestinismul. Cei ce nu sunt de acord sunt evreii, care au un motiv subiectiv pentru care fac asta, nu sunt obiectivi.
Citat:
uite, tu spui povesti, asa cum face crestinismul de 2000 de ani, amestecate cu sofisme care mai de care mai plate.
Sa inteleg ca esti impotriva crestinismului?
Citat:
fapte:
prima comunitate crestina importanta a fost biserica din ierusalim condusa de fratele lui Iisus, iacob. dupa omorarea acestuia locul in fruntea acestei biserici e luat tot de o ruda a lui Iisus, simeon. cat de important devenise pavel pentru crestinism si tot era supus acestei biserici din ierusalim, nu mai stiu in ce epistola indeamna crestinii sa continue cu trimiterea de bani acolo, luase loc, practic, daniilor la templu.
pentru aceasta biserica, continuatoarea invataturii lui Iisus, maria este o femeie ca oricare alta. ei au avut chiar si o evanghelie, evanghelia dupa evrei, dar odata cu revoltele, cu parasirea ierusalimului, cu atatea si atatea nenorociri care s-au abatut asupra lor, isi pierd influenta si mai apoi dispar, asta s-a intamplat in sec 4

dar, cum s-a ajuns ca de la o femeie normala maria sa fie una de-a pururi fecioara? a durat vreo patru sute de ani, daca nu mai mult.

de ce a fost nevoie de aceasta evolutie? pentru ca trebuiau sa se separe de iudaism.
Ca sa vezi si tu ce aiureli crezi, am gasit sursa ta care, culmea, spune exact invers. Este Protoevanghelia lui Iacob, o scriere apocrifa din jurul anului 145. https://ro.wikipedia.org/wiki/Evangh...up%C4%83_Iacob
Nu doar ca nu spune ce sustii tu ca ar sustine, dar este cea mai veche sursa care fecioria Sfintei Fecioare atat inainte cat si dupa nasterea lui Iisus. Eu cred ca informatiile tale cu Sfantul Iacov le-ai luat tot din Zeitgeist (nu e neaparat sa fi vazut documentarul, multe surse atee au preluat informatiile false).
Citat:
ps.asa, ca fapt divers, te-ai gandit vreodata cat de comuna este chestia asta, cu femeia fecioara care face un fiu zeului, in religiile umanitatii?
E clar, asta e din Zeitgeist, asa cum era evident si pana acum. Gasesti aici un documentar cu neadevarurile din Zeitgeist, inclusiv cu nasterea din fecioara in alte religii: https://www.youtube.com/watch?v=SDl39QasFow Nu exista asemanari cu religiile pagane, astea sunt neadevaruri inventate de cel ce a facut Zeitgeist, preluate si de el din alte surse.