Citat:
În prealabil postat de catalin2
Am scris despre asta de mai multe ori pe forum. Poti afla in doar cateva secunde, cautand pe google "Pruteanu", Lumina Ierusalim".
|
Ți-am cerut sursa pentru a mă asigura că vorbim despre același lucru. Mesajul pr. Pruteanu este altul, anume că facem prea mult caz pentru această minune. Lumină Sfântă este în fiecare biserică unde se ține Sf. Liturghie, fără a fi adusă de la Ierusalim.
”Cred că toți consideră că Lumina de la Ierusalim este sfântă într-un anumit fel. Și nu doar cea de la Ierusalim, ci și cea care este pe Sfânta Masă dintr-o biserică de la țară.
Orice biserică ortodoxă este Betleem, Tabor, Ierusalim, Golgota și Sf. Mormânt. Nimic nu-i lipsește!”
”Eu cred că problema cu această lumină/foc este pusă greșit.
Convingerea mea ortodoxă îmi spune că la Paști Hristos înnoiește luminile din toate Bisericile Ortodoxe și dacă 2000 de ani am putut sluji de Paști fără a aduce acea lumină de la Ierusalim, nu înțeleg de ce se face atât haz de necaz acum.”
Citat:
Mergand sa vada Sfanta Lumina s-a rugat sa i se aprinda si lui lumanarile singure, ca in cazul altor credinciosi. Si, cum nu s-au aprins, a considerat ca nu e veridica miununea.
|
Nu contestă minunea, doar că el este rezervat. Are tot dreptul, este alegerea lui ținând cont de experiența lui în teren. Relatarea este din 2012, poate între timp s-a mai lămurit. Nu exclucd varianta că ar putea greși, numai că el se leagă de experiența lui personală, nu de ceea spune lumea.
”Așa am strigat și eu cu lacrimi, dar n-a venit. Sunt păcătos.” - deci nu e mândru cum spui tu
”Eu cred în asta și chiar nu exclud că în unii ani lumina se sfințește în mod văzut, iar în alți ani - în mod nevăzut!”
Citat:
Chiar azi am vazut in direct la Trinitas venirea Sfintei Lumini si cum cei de acolo isi dadeau clar pe fata cu ea si cu mainile, e neadevarat ce spune parintele Pruteanu, ca nu e adevarat ca nu arde Lumina.
|
El relatează din ceea ce a văzut! Tare mă tem că multe alte chestiuni le-ai înțeles greșit și astfel l-ai pus pe lista neagră. În fine, asta este problema ta, doar că eu nu văd că ar contesta minunea.
P.S. Îți doresc să ai parte de un praznic luminos cu pace și bucurie.