Nelamurire
Buna,
Este prima oară când am cont pe acest forum aČa ca va rog sa ma scuzaČi, dacă nu am creat topicul in locatia potrivită, încă incerc sa ma obiČnuiesc cu secČiunile.
In urma cu 3 ani întâlnisem o fata, ea mi-a spus ca este divorČată Či ca are un copil. Nu cunosc motivele divorČului dar stiu ca era căsătorită doar in civil după spusele ei.
RelaČia respectiva s-a consumat o singura data ca o relaČie sexuală , fiindcă eram din oraČe diferite nu a funcČionat, deČi ne-am văzut de mai multe ori după am fost doar simpli prieteni.
In una din discuČiile cu ea s-a scăpat Či mi-a zis ca ea era in proces de custodie la momentul când ne-am întâlnit dar era divorČată.
La momentul respectiv nu am Čtiut ce sa cred am confruntat-o Či mi-a dat asigurări ca era divorČată, am intrerupt legătura după.
Am câteva întrebări.
Se poate sa fi fost divorČată dar procesul de custodie sa nu fi fost finalizat?
Se considera adulter in fata lui Dumnezeu dacă căsătoria ei nu a fost făcută in Biserica ci doar la starea civilă?
In cazul in care sa zicem ca am fost mintit de situaČia ei de căsnicie, păcatul comis este la fel de grav? Ce paČi spre iertare ar trebui sa urmez? Motivul pentru care aduc acest lucru abia acum in discuČie e ca mi-am adus aminte de persoana respectiva Či mi-am adus aminte ca m-am confruntat cu aceste întrebări Či acum 3 ani doar ca atunci nu am avut curajul sa vorbesc despre ele.
Či ultima întrebare, cunoaČte cineva vreun duhovnic bun in Timisoara sau împrejurimi?
MulČumesc!
|