View Single Post
Vechi 12.04.2018, 21:50:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
cataline, tu ai inceput spunand ca evreii nu aveau o expresie pentru virgina/fecioara, tu nu stiai nimic, tu cauti pe net si vii apoi cu afirmatii decisive asupra unor controverse ce tin de doua mii de ani si care potrivit unuia dintre cei mai importanti teologi ce i-a dat lumea asta nu poate fi rezolvata decat prin credinta. dar tu stii mai bine.
pe deasupra ai o problema cu celelate culte, problema care te influenteaza si care te face sa judeci gresit.
Eu vad ca tu repeti exact aceleasi lucruri ca si cum nu am fi discutat nimic, o dovada ca nu te intereseaza de fapt adevarul. Un dialog inseamna ca partenerul de dialog sa tina cont de argumentele pe care le aduci, tu ai doar un monolog. Deci nu au importanta dovezile si adevarul, tu nu poti recepta altceva decat ceea ce stii tu. Oare de cand ai intrat pe forum ai aflat macar un singur lucru in plus, sau tot cu ce stiai inainte?
Sunt convins ca daca iti spun de Septuaginta tu o sa zici ca e prima data cand auzi de ea. Tu esti impotriva crestinismului nu pentru ca nu stii adevarul, ci din instinct, ai spune orice neadevar impotriva crestinismului. Sun curios ce te-a indemnat sa intri pe un forum ortodox daca tu esti anticrestin, doar ca sa-ti bati joc de credinta crestina si de credinciosii de pe forum?

Dupa ce ti-am aratat ca nu exista nicio controversa, decat pentru cei ce sunt impotriva crestinismului, tu repeti aceleasi lucruri ca la inceput, ca eu as rezolva o controversa veche de mii de ani. Din moment ce ai vazut ca evreii insisi, cei mai indreptatiti sa cunoasca limba evreiasca, au tradus acel cuvant prin 'fecioara", inseamna ca tu spui deliberat un neadevar, nu ca rezolv eu o controversa inexistenta. Cum ai putea tu sa stii mai bine decat invatatii evrei de acum 2300 de ani ce inseamna acel cuvant? Legat de ceea ce inseamna acele cuvinte evreiesti, am spus doar ca o completare. Si ca scrie pe net ca nu exista un cuvant special pentru "fecioara", doar ca toate fetele inainte de casatorie erau considerate fecioare, putand insemna fata necasatorita sau pubera sau adolescenta etc. Iar toate acestea insemnau fecioara. dar discutam degeaba, stim ce intelegeau evreii prin acel cuvant, e clar pentru cineva care vrea sa stie adevarul.
Si ti-am explicat ce inseamna pururea fecioria, tu continui sa spui ca e acelasi lucru cu fecioria pana la nastere. Si ca nu exista dovezi, desi in ultimul mesaj ti-am dat negru pe alb ce scrie in Biblia ca a spus chiar Fecioara Maria.
Era evident din toate discutiile ca nu te intereseaza adevarul, tu vrei sa-ti pierzi doar timpul, probabil ai prea mult timp liber si te plictisesti. Eu nu mai am de gand sa-mi pierd timpul, explicandu-ti pe gratis lucruri care pe tine oricum nu te intereseaza.