Subiect: Nelamurire
View Single Post
Vechi 12.04.2018, 23:13:33
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian1994 Vezi mesajul
De acord in aceasta privința.
Nelamurirea e mai mult legată de gravitatea păcatului și dacă se considera adulter, fiind doar o cununie civilă și fiind divorțată după spusele ei.
Iar dacă sa zicem am fost mintit și am comis adulter fără sa stiu ( sa zicem ca ea m-ar fi mintit și ar fi fost încă căsătorită sau ar fi avut și cununia la biserica ) gravitatea acestui fapt ar fi aceeași ca si cum as fi făcut-o cu buna știință?
Sunt 2 situatii distincte posibile, prima fiind cea mai probabilă totuși in cazul meu.
Daca ea te-a mintit in privinta relatiei pe care o avea,atunci doar a savarsit adulter ,iar tu nestiind esti oarecum doar o victima.Iar daca ea era divortata,civil, in momentul in care a vorbit cu tine,plus alte contacte dintre voi,atunci se considera doar curvie.Deci Nu e adulter,decat daca ea a mintit,iar tu nestiind,nu intri sub acest pacat.Pacatul fiind al ei,daca a mintit in privinta asta.Insa totusi culcandu-te cu ea,ai savarsit totusi un pacat.