Citat:
În prealabil postat de catalin2
Indoiala asta nu are niciun scop, e doar putina credinta a celui ce o are si indepartarea de ortodoxie.
|
O fi având mai puțină credință decât noi. :))
Citat:
E absurd sa spui ca asta e un argument, ca si cum el ar nega ortodoxia. N-a spus nimeni ca el ar nega ortodoxia si alte minuni, e vorba de minunea de la Ierusalim.
|
Îți mai spun o singur dată: el
nu neagă minunea de la Ierusalim, ci este
sceptic în privința aprinderii lumânărilor la alte persoane decât la patriarh. Fii atent la contextul discuției.
Citat:
Nu inteleg de ce negi tu ce crede chiar domnia sa, chiar el spune ca se indoieste (de fapt e mai mult decat indoiala, nu crede) si tu spui ca nu-i asa.
|
Pentru că eu înțeleg altceva din toată discuția aia! El vrea să întărească ideea ”că la Paști Hristos înnoiește luminile din toate Bisericile Ortodoxe” și că se teme să nu se ajungă la probleme datorită generalizării obiceiului de aducere a Sfintei Lumini în diferite țări ortodoxe (și dă un exemplu din R. Moldova).
Tot el mai spune: ”
Eu nu exclud că acea lumină se aprinde în mod minunat” sau ”
Eu cred în asta și chiar nu exclud că în unii ani lumina se sfințește în mod văzut, iar în alți ani - în mod nevăzut!”
Citat:
La fel si parintele din Anglia, spunea ca el crede ca vesticii au primit darul vorbirii in limbi, tu il contrazici, ca nu a spus asta. Trage-i pe ei la raspundere.
|
Habar nu ai despre cine vorbești.
Citat:
Nu e vorba de nicio nunanta si problema nu e la mine, ci la tine, tu refuzi sa vezi ce scrie negru pe alb, intotdeauna. Un ortodox trebuie sa iubeasca adevarul, ti-am mai spus asta.
|
Refuz să văd numai ecumeniști când nu e cazul. :))
Citat:
Nu stiu daca am spus pana acum ca parintele Pruteanu este ecumensim
|
Nu mai are idei ecumeniste?