Citat:
În prealabil postat de simpllu
Ce legătură are originea omului cu ceea ce propovăduiește? Omul ține conferințe, scrie...și asta cu binecuvântarea duhovnicului lui care cel mai probabil este tot din Sf. Munte. Debitezi niște inepții cât casa de mari. Și da cunosc și alți părinți, dar care nu scriu, nu am cum să-ți dovedesc decât cumpărându-ți un bilet de călătorie, poate așa te vei vineca.
|
Am spus ca in vest au aparut aceste inovatii si s-au dezvoltat tot acolo. Deci e previzibil ca cineva din Franta (nu-mi mai amintesc daca s-a convertit sau s-a nascut intr-o familie ortodoxa) sa impartaseasca aceste conceptii. Problema e ca nu sunt 90% la Muntele Athos, sunt tot 2-3 calugari care au venit cu aceste idei sau le-au preluat acolo.
Ti-am aratat si data trecuta ce spune catehismul. Si te-am mai intrebat daca preotii de care amintesti (sau, cel putin, duhovnicul tau) au binecuvantarea episcopului sa practice altceva decat Biserica. Eu nu spun ineptii, nu e problema mea ca tu sustii tot timpul ceva impotriva a ceea ce practica Biserica, pentru ca ai aderat la un mic grup care tot propune reforme in Biserica. Te asigur ca nu o sa-i bage nimeni in seama pana la urma, Biserica va ramane la aceleasi practici sau poate le va imbunatatii, dar niciodata nu se intoarce la practici dinainte, care ar fi fost mai bune. Nu ma intereseaza ce crezi tu, din moment ce e diferit de ceea ce considera Biserica.