View Single Post
Vechi 01.05.2018, 01:21:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
M-am referit la faptul că nu ai să găsești idei de genul mai multe împărtășiri cu o singură spovedanie. Greu măi Cătă!

Duhovnicii nu au să spună așa ceva în gura mare pentru a nu se înțelege greșit. De exemplu Pr. Dionisie face acea afirmație într-o discuție cu niște tineri. Dar dacă te duci la Colciu ai să fii surprins. Dar ți-am zis tu te legi exclusiv de ceea ce există pe internet, eu mă leg de realitate. Asta nu pricepi tu.
Acolo nu spune doar ca inainte de impartasire se face spovedanie, spune ca nu se poate face impartasire fara spovedanie inainte. Asta exclude si alte variante, pe cand la prima puteam spune ca nu le exclude.

Duhovnicii aceia nu spun in gura mare pentru ca ar fi trasi la raspundere, nu pentru a nu se intelege gresit. Probabil ar fi caterisiti daca ar mai continua. Si cum ar putea ei sa spuna ca marii duhovnici nu stiu ce spun, la fel invatatura Bisericii sau sfintii, doar ei sunt mai intelepti? Le spun doar naivilor care vor cauta sa reformeze ceva, ca apoi sa se certe pe net cu cei ce scriu despre invatatura Bisericii.
Reply With Quote