Citat:
În prealabil postat de catalin2
Parintele Rafail nu este ecumenist, are doar cateva mici influente din vest, avand in vedere ca a trecut pe la penticostali si baptisti si apoi a stat aproape 30 de ani intr-o manastire din Anglia, unde episcop este IPS Wade, care are conceptii ecumeniste. Iar conditia esentiala ca sa fii intr-o eroare este sa stii ca aceea e o eroare si care e adevarul. Trebuie ca cineva sa se impotriveasca adevarului, nu sa nu-l stie.
|
Hai las-o! E prea greu pentru tine să pricepi ce vrea să spună omul asta. E posibil să nu pricepi? Am uitat, ești infailibil în a înțelege spusele altora! :))
Citat:
Nu are importanta ce spui tu, important e ce spune Biserica, pentru un ortodox. Porunca a 4-a bisericeasca ne spune care e calea de mijloc.
|
Aia nu e calea de mijloc, aia e nimim ce se impune. Și uite așa câți n-or fi priceput ca tine? :))
Citat:
Nu mai stiu daca datile trecute am scris si vreun citat pe tema asta. Eu stiu asta de la un preot, desi stiam ca te impartasesti atunci cand te si spovedesti, nu a doua zi.
|
Aha! Preotul respectiv e infailibil? Poți să argumentezi cu ceva concret sau preferi să o dai mai departe prin bălării? După logica ta toți preoții, care spovedesc vineri și împărtășesc duminica, sunt ecumeniști.
Citat:
Trebuie sa te spovedesti inainte de a te impartasi. Daca este Sf. Liturghie preotul spovedeste de obicei in timpul Utreniei.
|
Valabil pate fi când sunt cel puți doi preoți într-o parohie. Dar cînd e unul, cine mai slujește? Deci nu e ”deobicei” cum spui tu.
Citat:
E culmea sa spui ca sunt inovatiile mele, din moment ce am aratat ca eu spun ceea ce spune Biserica. Dimpotriva, ceea ce spui tu sunt inovatii de 60 de ani, preluate de la catolici, care o sa dispara in timp.
|
Inovațiile au fost preluate datorită influențelelor scolastice care au intrat în Biserica Răsăriteană în 1642.