Citat:
În prealabil postat de simpllu
Hai las-o! E prea greu pentru tine să pricepi ce vrea să spună omul asta. E posibil să nu pricepi? Am uitat, ești infailibil în a înțelege spusele altora! :))
|
Cred ca ai inversat rolurile, cel care nu intelege intotdeauna esti tu, nu eu. Eu m-am referit la tot ce spune parintele in general, nu doar despre impartasanie.
Citat:
Aia nu e calea de mijloc, aia e nimim ce se impune. Și uite așa câți n-or fi priceput ca tine? :))
|
De parca are vreo importanta ce crezi tu. Chiar daca repeti de mai multe ori nu devine adevar. Intre un an si impartasirea la 40 de zile sau o luna asta e chiar de mijloc. Ce cred niste grupuri care s-au luat dupa catolici nu are vreo importanta, ci ce spune Biserica.
Citat:
Aha! Preotul respectiv e infailibil? Poți să argumentezi cu ceva concret sau preferi să o dai mai departe prin bălării? După logica ta toți preoții, care spovedesc vineri și împărtășesc duminica, sunt ecumeniști.
|
Nu mai stiu daca am dat citate data trecuta si nu vreau sa-mi mai pierd din timp sa caut, pentru tine oricum n-ar avea importanta. Oricum, asta era ceva in plus, de obicei te spovedesti chiar inainte sa te impartasesti, in aceeasi zi.
Citat:
Valabil pate fi când sunt cel puți doi preoți într-o parohie. Dar cînd e unul, cine mai slujește? Deci nu e ”deobicei” cum spui tu.
|
Nu, Liturghia incepe dupa ora 9.30, pana atunci e Utrenia. In timpul Utreniei, chiar daca e un singur preot, spovedeste daca e cineva.
Citat:
Inovațiile au fost preluate datorită influențelelor scolastice care au intrat în Biserica Răsăriteană în 1642.
|
Am scris despre asta, nu e adevarat. Sunt inovatiile ecumeniste din sec. XX.