View Single Post
Vechi 07.05.2018, 17:05:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
În concluzie, cei din vest au adoptat concepții ecu. :))
Cum se face că nu sunt luați la bani mărunți, deși ”propovăduiesc altceva decât propovăduiește Biserica”?
Am spus de vreo zece ori la ce m-am referit, doar tie trebuie sa-ti repet de fiecare data. Mai mult, ti-am spus si datile trecute cand am vorbit despre impartasanie. Si am dat si analiza unui alt parinte, care arata ca parintele Schmemann are influente catolice si protestante in lucrarea sa. Mai mult, datile trecute am dat si ce spune Parintele Calciu, care vede tot influente catolice. Moda aceasta a impartasirii dese a luat amploare de la cartea parintelui Schmemann, care a trait in Paris si apoi in USA, deci in vest. Acolo a inceput sa fie pusa in practica impartasirea deasa fara spovedanie. Se ajunsese in unele locuri chiar sa fie impartasiti catolici sau protestanti sau ortodocsi sa se impartaseasca la ei (si la noi in tara se intampla, cineva de la Timisoara de pe forum spunea ca s-a impartasit si la catolici). Aceste practici au fost luate in considerare, Sinodul BOR din 2008 interzicand impartasirea la alte culte, cel ce o face este exclus temporar de la impartasire.
Reply With Quote