aoleo, acum imi dau seama, mi se pare groaznica chestia asta... cum adica pustnicii chiar mai des decat calugarii? pai aia nici n-ar trebui primiti la impartasanie... aia sunt cei mai mari pacatosi, au cel mai mare pacat, al mandriei, aia stau izolati si se cred demni de sfanta impartasanie??? si o primesc???
uite, asta e denaturarea euharistiei, vorbesc foarte serios. eu, un pacatos nemernic, imi dau seama de asta si voi sunteti de acord cu asa ceva? sa fie asta invatatura bisericii? in niciun caz... pai eu vreau salvare, mai omule, eu merg la impartasanie ca la cel mai bun medicament, ca la cel mai bun doctor, eu vreau ajutor, eu nu ma duc acolo ca sunt cel mai bun si cel mai curat!!!
mi se pare incredibil... mai oameni buni, noi, pacatosii astia care ne zbatem zi cu zi sa facem ceva cu mainile si cu mintea noastra, care ne crestem copiii cat de bine putem, noi suntem mai biserica! asa diferiti cum suntem, unul ca tine, altul ca mine...
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
|