View Single Post
Vechi 08.05.2018, 19:59:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
aoleo, acum imi dau seama, mi se pare groaznica chestia asta... cum adica pustnicii chiar mai des decat calugarii? pai aia nici n-ar trebui primiti la impartasanie... aia sunt cei mai mari pacatosi, au cel mai mare pacat, al mandriei, aia stau izolati si se cred demni de sfanta impartasanie??? si o primesc???
Tu nu stii ce sunt schimnicii si pustnicii, nu stiu unde ai citit tu bazaconiile alea despre pustnici. E vorba de calugari, nu de oamenii strazii. Intotdeauna pustnicii au fost cei mai induhovniciti credinciosi. Ca sa fie cineva pustnic sau schimnic primeste dezlegare, doar calugarii imbunatatiti pot deveni pustnici. Uite aici unul din putinele clipuri cu un pustnic: https://www.youtube.com/watch?v=de8CTFY4VFg
Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
uite, asta e denaturarea euharistiei, vorbesc foarte serios. eu, un pacatos nemernic, imi dau seama de asta si voi sunteti de acord cu asa ceva? sa fie asta invatatura bisericii? in niciun caz... pai eu vreau salvare, mai omule, eu merg la impartasanie ca la cel mai bun medicament, ca la cel mai bun doctor, eu vreau ajutor, eu nu ma duc acolo ca sunt cel mai bun si cel mai curat!!!
mi se pare incredibil... mai oameni buni, noi, pacatosii astia care ne zbatem zi cu zi sa facem ceva cu mainile si cu mintea noastra, care ne crestem copiii cat de bine putem, noi suntem mai biserica! asa diferiti cum suntem, unul ca tine, altul ca mine...
Sfanta Impartasanie se poate da doar unui credincios (ortodox, bineinteles). De asemenea, nu se poate impartasi cineva care are pacate mai mari, acesta e oprit o perioada de la impartasire, pana face un canon pentur ajutorarea lui. Ca sa te impartasesti trebuie sa fii in stare de curatie, postul si spovedania te ajuta sa faci asta.
Reply With Quote