View Single Post
Vechi 10.05.2018, 18:57:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
nu cunosti istoria monahismului crestin. a inceput prin sec 4, in siria apoi in egipt, primii pentru ca nu le convenea puterea din ce in ce mai mare a episcopilor in comunitatile crestine. e o discutie lunga pe care ai nega-o, asa ca nu insist acum.

in ceea ce priveste erezia, ai dreptate ca nu-s in masura sa demonstrez asa ceva, nici nu ma mai obosesc, prima oara ma oprisem din citirea textului cand am avut impresia ca autorul se considera apt sa judece, dar nu mai este nevoie sa demonstrez nimic, in text exista suficiente contraziceri si interpretari gresite sau tendentioase, o las asa. la un moment dat nici nu-si da seama ca da dreptate celor pe care-i critica...
Pustnicii au inceput sa apara in sec. III. Monahii si pustnicii nu pot fi in afara Bisericii. Tu scrii niste elemente adevarate, dar in cu totul alt context. Aici e o scurta istorie a monahismului: http://www.pemptousia.ro/2013/01/pri...-monahismului/

Acel text arata, in mare cam ce am scris si eu de-a lungul timpului. Argumentele folosite de cei ce sustin impartasirea deasa (care e o practica preluata de la catolici) contin lucruri neadevarate, canoane interpretate gresit, invataturi gresite despre ce inseamna Impartasania etc. Toate acestea le-am scris in trecut, dand si ceea ce spun duhovnivi cunoscuti despre aceste lucruri.
Reply With Quote