Citat:
În prealabil postat de catalin2
Sfanta Biserica nu poate fi imperfecta, este Trupul lui Hristos, iar Capul Ei este tot Hristos.
In Biserica lucreaza harul Duhului Sfant, care uneste madularele Trupului. Cuvantul sfant inseamna si perfect, desavarsit, pentru ca tine de Divinitate.
Exista si un citat din Sfanta Scriptura care arata exact acest lucru. Epistola catre Efeseni, cap. 5: "Hristos a iubit Biserica, și S-a dat pe Sine pentru ea,
26. Ca s-o sfințească, curățind-o cu baia apei prin cuvânt,
27. Și ca s-o înfățișeze Sieși, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă și fără de prihană."
|
Biserica nu este perfecta insa va fi atunci cand se va cununa cu Mirele ei.
Pana atunci se pregateste. Hristos o sfinteste, Duhul Sfant o pregateste.
Sfanta Treime lucreaza în Biserica pentru a o aduce intr-o stare slavita, fara pata sau sbarcitura.
Insa daca Biserica ar fi perfecta in prezent, Duhul Sfant nu ar mai avea nimic de facut in mijlocul credinciosilor.
Singurul care este perfect in clipa de fata este Hristos, Mirele Bisericii.
Citat:
În prealabil postat de catalin2
In legatura cu ce cred neoprotestantii (si o parte din protestanti) si faptul ca infirma invatatura din Sfanta Scriptura legata de Biserica - Stalp si temelie a adevarului, am aratat foarte clar aici, citand un pastor neoprotestant: https://www.crestinortodox.ro/forum/...postcount=1549
|
Ce zice un pastor sau alt pastor neoprotestant este complet irelevant.
Important este ceeace spune Biserica. Iar eu intotdeauna am spus si spun doar ceea ce sustine Biserica Neoprotestanta, Mireasa lui Hristos