View Single Post
Vechi 17.05.2018, 00:06:04
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Preotii nu sunt la fel ca si credinciosii, doar la (neo)protestanti. Preotii sunt hirotoniti printr-o Sfanta Taina, ei primesc har si chiar ei sunt cei ce transforma daruriel, prin rugaciunea lor. Un preot trebuie sa fie vrednic de preotie toata viata, nu doar duminica. Un credincios nu e ca preotii si nici ca pustnicii, e o dovada ca cei ce propovaduiesc aceste conceptii au preluat de la protestanti egalitatea preotilor cu credinciosii.
nu cred ca asta sustine biserica ortodoxa, dar daca e adevarat ce spui inseamna ca asta este motivul pentru tot ce s-a intamplat de-alungul istoriei cu popoarele ortodoxe. de fapt se intampla si astazi, clerul s-a considerat superior, mai bun, mai smecher...
de fapt tot ce scrie mie imi demonstreaza ca trebuie sa fie invers.

Citat:
În prealabil postat de catalin2
Sfanta Biserica s-a inselat vreo 1500 de ani? Mai mult, inca din sec. IV Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca multi se impartasesc o data sau de doua ori pe an, sfantul nu spune ca gresesc. Aproape toate explicatiile date de cei ce sustin impartasirea deasa sunt eronate si socase din context.
si ambrozie e sfant, ala care s-a facut singur episcop , ia cauta si vezi ce zicea despre mandria grecilor care se impartasesc numai intre ei si nu lasa poporul la impartasanie... poate gasesti pe undeva.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote