Citat:
În prealabil postat de simpllu
Scrie negru pe alb.
|
Important e ce scrie, nu ca scrie ceva. De exemplu, am mai dat ce spune Parintele Calciu si care sunt erorile doctrinare ale celor ce sustin impartasirea deasa.
http://www.cuvantul-ortodox.ro/deasa...ie-spovedanie/
Citat:
Păi ce argumente vrei? Artcolul unui anonim? :))
|
Daca ce spun catehismul si Liturghierul le desconsideri, de ce te-ai impiedica de ceea ce spun altii.
Citat:
Cine spune că este obligatoriu să te spovedești săptămânal? Nu a fost destul de clar că acest lucru îl trasează duhovnicul? Și tot el îți stabilește un program de spovedanie. Iar ca să te spovedești o poți face ori de câte ori simți nevoia, dacă este mai des decât termenul stabilit cu duhovnicul.
|
Nu spune nimeni ca e obligatoriu sa te spovedesti saptamanal, nici eu n-am spus asa ceva. Poate la preoti si calugari, credonciosii se spovedesc atunci cand vor, dar inainte de impartasire intotdeauna. Pentru ca asa spune Biserica. Daca un duhovnic spune altceva decat ce spune Biserica ii atragi atentia ca e gresit. Peste tot scrie ca e important sa alegi un duhovnic bun, nici nu se pune problema sa fie cineva care adera la alte practici decat cele ale Bisericii.
Citat:
De exemplu Sf. Nicoale Cabasila.
|
Complet fals, Sfantul Nicolae Cabasila nu spune sa nu te sovedesti sau sa tii post inainte de impartasire. Nu spune nici de pacate de moarte si pacate usoare, la ultimele netrebuind sa te spovedesti. De fapt nu spune nicio sursa ortodoxa toate acestea, sunt luate de la catolici.
Citat:
Altă interpretare greșită. Unde spune păcatele grele nu trebuie spovedite? Eu am înțeles că ele nu te opresc de la împărtășire.
|
Eu am zis altceva, invers. Pacatele grele trebuie spovedite, cele usoare nu. Asta sustii tu si cei ce sustin aceste lucruri, luate de la catolic. Am avut chiar pe forum o astfel de discutie despre impartasirea de la catolici, cu Mihnea Dragomir. In ortodoixe pacatele grele te orpesc de la impartasire, o perioada. Pacatele usoare se sterg prin spovedanie si te poti impartasi. Uite, inca o intelegere gresita.
Citat:
Și păcatele grele nu ți se iartă?
|
Orice pacate se iarta, daca sunt spovedite, dar pentru ele se face un canon si abia apoi se primeste dezlegare de impartasire. Mai citeste si surse ortodoxe, nu doar de la un anumit grup.