View Single Post
Vechi 24.05.2018, 00:45:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
nu, nu este intre toate si, este intre rugaciune si impartasanie, asta inseamna ca sunt doua parti din acelasi intreg, asta e in limba romana, dar ti-am zis, poate e traducerea gresita.
Nu stiu ce ai vrut sa spui acolo.
Citat:
tu te faci ca nu intelegi sau vrei cu tot dinadinsul sa eviti faptul ca ortodoxia conditioneaza impartasania de spovedanie, de fapt asta e problema.
Nu am negat niciodata asta, dimpotriva,a sta am afirmat tot timpul. Am spus doar ca spovedania se face si fara impartasire.
Asta nu e ceea ce s-a inventat acum, ortodoxia afirma ceea ce au lasat chiar Apostolii. Am spus de doua ori ce scrie in Didahia. Didahia este considerata ca fiind din timpurile Apostolilor. In ea scrie asa: "Cand va adunati in dumninica Domnului, frangeti piinea si multumiti, dupa ce mai intai v-ati marturisit pacatele voastre, ca jertfa voastra sa fie curata." Deci marturisirea pacatelor inainte de impartasire.
Dimpotriva, din ceea ce scrie in cartea sa diac. Ica catolicii au schimbat in secolul XVIII.
Citat:
sigur, dar nu in sensul pe care i-l dai tu si pe care si-l aroga clerul ortodox de atata amar de vreme. in fata divinitatii ei au obligatii mult mai mari decat credinciosul obisnuit, hirotonisirea ii face diferiti printr-o functie administrativa, nu ii duce in niciun caz mai aproape de mantuire, nu ii duce mai aproape de dumnezeire, chiar dimpotriva! ei trebuie sa fie din momentul ala inmiit mai curati decat credinciosii obisnuiti. iar clerul ortodox chiar asa se credea, de aici confiscarea euharistiei, de aici toate ereziile astea ce le promovezi, "mai" induhovniciti, "imbunatatiti", si alte asemenea... lucruri care nu fac decat sa-l indeparteze de biserica pe cel care chiar vrea sa se pocaiasca.
Hai ca e culmea, tu fiind necredincios spui care sunt erezii, desi nu stii despre ce vorbesti. Nu sunt erezii, crestinii care ajung mai induhovniciti se numesc imbunatatiti. Dintre acestia cei care reusesc intr-o masura mai mare sa faca asta sunt calugarii. De aceea se si fac calugari, doar nu renunta la tot pentur nimic. Preotia nu este functie administrativa, functii administrative sunt altele.
Citat:
si inca ceva, ar trebui sa se inceteze cu singura biserica, etc. daca tii mortis iti pun textul delegatiei papale din 1054, catolicii nu l-au acuzat decat pe celularie, de fapt chiar si-au manifestat incantarea despre spiritualitatea din oras si din biserici.
Daca zici tu te si asculta. Asta e adevarul, nu renunta niciodata Biserica la adevar. Din cate stiu actul depus de delegatia apuseana anatemiza atat pe patriarh, cat si toti clericii si credinciosii rasariteni. Dimpotriva, ecomunicarea rasaritenilor viza doar pe cardinal sau delegatia apuseana. Deci e invers. Oricum, asta nu are importanta, importanta e invatatura de credinta, din aceasta cauza s-a produs schisma si din aceasta cauza raman catolicii despartiti.
Reply With Quote