Subiect: Marea trinitate
View Single Post
Vechi 18.06.2018, 20:48:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
din nou demonstrati aceeasi obtuzitate in gandire. aveti impresia ca va ataca cineva credinta, dar rastalmaciti sau argumentati cu sofisme sau chiar cu pasaje mincinoase.

prima referire la trinitate o face tertulian, la inceputul sec 3, urmat de origen, un pic mai tarziu. doctrina sfintei treimi este impusa de constantin tocmai pentru a impaca unele credinte pagane, dar si impotriva arianismului. acesta este adevarul istoric, puteti sa va dati peste cap si sa inventati orice, orice teolog serios fie el ortodox sau altceva va spune acelasi lucru. multi altii o balmajesc, cautand referinte opace prin biblie. am inceput sa-mi pierd rabdarea cu voi.
voi intelegeti chiar mai putin decat mine consubstantialitatea. apropo de asta, cred ca nici nu poate fi inteleasa sau explicata, este mai degraba un enunt dogmatic.

trinitatea nu a fost acceptata de toti crestinii, fenomenalele biserici monofizita si duofizita n-au facut-o, iar razbunarea bisericilor de stat din cele nu stiu cate rome a fost cumplita, astazi ii invinovatesc pe musulmani, ieri si alaltaieri le-au dat in cap fara probleme.

a doua, iorest, vezi ca tu faci apologia lui filioque acolo. dar stai linistit, ca nici pasajul ala nu exista in forma initiala....
Care sunt pasaje mincinoase? Tu pana acum ai dat toate minciunile pe care le-ai gasit pe net si mai spui ca tu cauti adevarul. Multi atei sunt indiferenti fata de religie, adica nu o ataca. Dar sunt unii militanti, care vor sa lupte impotriva crestinismului. Se pare ca tu esti in ultima categorie, tu chiar urasti crestinismul, nu doar nu esti credincios. Am observat ca atunci cand vezi ca e gresita o acuzatie impotriva crestinismului tu devii iritat, pentru ca nu poti suporta ca e adevarat crestinismul.

Acum, ca ai vazut ca Iisus a spus ca e Dumnezeu, treci la altceva, la faptul ca n-ar scrie de Sfanta Treime. Dupa ce ai vazut ca scrie o dai ca au corupt unii Sfanta Scriptura. Toate argumente false, ai spune orice impotriva crestinismului. Tu altceva nu ai de facut pe acasa?

Nu stii nimic nici despre cum a aparut erezia monofizita, o mai si confunzi cu arianismul.
Reply With Quote