View Single Post
Vechi 19.10.2006, 15:20:17
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Draga antiecumenism,

Multumesc ca nici de data asta nu ai raspuns fara citate. Legat de canonul 6 al Sinodului de la Laodiceea, :”NU ESTE INGADUIT ERETICILOR (PROTESTANTI, CATOLICI) SA INTRE IN BISERICA (ORTODOXA) DACA STARUIE IN EREZIE.” Asa este, daca acesti eretici au cunoscut Orotdoxia. Dar in situatia de fata, ei vor sa o cunoasca. Daca ii vom tine la usa spunandu-le ca nu se poate sa intre, poate nu se vor mai apropia niciodata de Ortodoxie. Dar asa, daca sunt primiti sa asiste (evident ca nu se vor impartasi), atitutinea ortodocsilor, a Preotului, tot cadrul in care se desfasoara Sf. Liturghie, totul poate sa-i miste, sa-i faca sa-si puna intrebari, sa caute, etc. Chiar ma gandesc sa le fac o lista de carti ortodoxe ca sa poata citi daca sunt interesati de Ortodoxie.

Fac o paranteza. Am fost la o nunta ortodoxa la inceputul lui septembrie. Au participat si catolici si protestanti si musulmani si atei...prieteni sau cunoscuti de-ai mirilor. Dupa slujba, la cocktail-ul de dinainte de a merge la restaurant, au tot venit sa stam de vorba. Daca nu i-am fi lasat sa intre in Biserica, ar mai fi putut sa vada si sa-si puna intrebari? Putin probabil.

Eu una nu sunt impotriva faptului de a-i lasa sa asiste, ci sunt impotriva faptului de a-i lasa sa schimbe ceva din Ortodoxie. Iubirea de aproape ne face sa-i lasam si pe ei sa se apropie, sa inteleaga, sa vada, sa intrebe si sa le raspundem (daca stim). Si tot iubirea de aproape, de noi si de Dumnezeu ne face sa nu schimbam nimic din Ortodoxie.

Asa ca acum puneti-va minte si inima la contributie, mai rugati-va putin ca sa va arate Domnul ce ati face daca ati avea posibilitatea sa vorbiti catolicilor si protestantilor. Nu uitati sa ne impartasiti si noua din gandurile voastre, bine?! Cine stie ce efecte vor avea gandurile voastre...:)

Elena
Reply With Quote