Deci din ce spune sf Pavel, ca nu am eu habar shi degeaba ma intrebi pe mine, ca nici eu nu shtiu la fel ca totzi, ca suntem ca o turma oarba ce mergem spre goapa dar scrie clar ca fetele necasatorite shi calugaritzele poarta de grija de cele ale Domnului ca sa fie sfanta shi cu trupul shi cu duhul, iar cele ale Domnului, prin barbat sunt date, adica prin cei ce le-au plinit, Cel Sfant Sfintzit. Dar arata asha cum aratzi shi tu ca femeia maritata poarta de grija de cele ale lumii, cum sa placa barbatului. Poate ca femeia care face lumea, caci nashte copii, sau o completeaza alaturi de celelate femei maritate, cauta sa ii placa barbatului atat ea cat shi lumea creata de ea impreuna cu copiii... Deci de aici observam nu ca femeia e vinovata in ceva ci ca barbatul neascultator shi neplinitor de Hristos, da nashtere femeii sodomei-gomorice... caci aceasta cautand sa placa barbatului, ii urmeaza poftele sale...iar poftele barbatului de acest tip sunt lacomiile idoleshti... deci iata ce asculta femeia, ce ne spune sf Ap Pavel, iar nenorocirea ei, nu vine de la lipsa de egalitate subordonare sau shefie ci de la barbatul care pofteshte placerile lumii, adica asha cum ne invatza sf Varsanufie shi Ioan, ca se plangea ca pofteshte barbatzi, shi ma miram cum se poate dar am priceput ca ne invatza ca este vina barbatzilor care poftesc defapt barbatzi fara ca macar sa realizeze asta, shi nefiind homosexuali ci poftindu-i pe aceia fara sa shtie, in urmarea lor shi comportamentul lor fatza de femeie, aceshtia astfel ajung slujitori ai inchinatorilor de idoli adica ai lacomilor plini de fortza shi putere, poftindu-i shi urmandu-i pe aceia... caci pe barbatzi ii pofteshte barbatul, lucru care se rasfrange spre femeia sa... deci supunerea nu inseamna viol, pistolul la tampla shi obligativitatea ascultarii ori divortz, asha cum ii puneau evreii pe unii creshtini sa-shi taie "motzul" ca sa se laude cu ei, ci supunerea inseamna urmare, adica cerintza de a merge sa indeplineshti respectiva porunca, ca doar nu te va lua de maini shi de picioare nimeni shi va face cu mainile shi cu picioarele tale ceea ce nu vrei, ci itzi cere, te roaga, te indeamna, dar oricum chiar daca ai facut fara sa fi fost deacord inseamna maidegraba ca n-ai facut, caci trebuie sa te afli in credintza... dar daca totushi ai facut cele bune inseamna ca eshti pe drumul cel bun care duce totushi spre credintza...
domnule cat pot vorbi pe langa subiect...:)
dar bine spunea parintele Cleopa ca femeia shi barbatul odata unitzi prin taina cununiei, nu mai sunt nici femeie pedeantregul shi nici barbat, ci in tot felul de proportzii, dar fiecare avand shi parte femeiasca shi parte barbateasca, astfel ca impreuna formeaza un trup ingeresc, o cununa neadulterina, feciorelnica de dus spre Imparatzia Cerurilor, purtandu-shi fiecare chipul shi portul randuit, la rugaciune shi proorocie, pentru ingerashi. :)
|