Subiect: Marea trinitate
View Single Post
Vechi 21.06.2018, 16:03:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
ramai pe planeta ta, dar pasajul este definitiv, nu ar implica absolut nicio discutie daca ar fi fost real. nu a stiut nimeni de existenta lui timp de 300 de ani. evident ca te doare-n cot...
Aceeasi poveste ca intotdeauna, tu gasesti un neadevar pe net, eu iti arat care e adevarul, iar apoi tu continui cu acea minciuna pana in panzele albe, neinteresandu-te ca ti-am aratat ca e eronata. E evident ca nu te intereseaza adevarul. Pana in anul 300 au fost multi parinti care au scris exact acel citat asa cum e in Sfantul Matei (Tertulian, Sfantul Ciprian etc.). Ti-am mai spsu ca acel lucru se refera la alt pasaj, dar tu oricum nu stii prea multe, nu stii nici daca le incuric si ce incurci. Nu exista niciun manuscris care sa nu contina acel pasaj. Singurul erguemnt e doar un pasaj din Eusebiu din Cezareea, dar se pare ca si aici e fals, nefiind vorba de citarea Sfintei Evanghelii. Aici sunt toate detaliile, azi nu mai sustine nimeni asemenea lucru, doar fanaticii antitrinitarieni. https://hermeneutics.stackexchange.c...w-2819-changed
Citat:
deh, asa ziceti voi? dar despre trinitate tot atunci s-a scris acolo? ca sunt cateva mii de variante... dar lasa, iti zic tot eu, nici pomeneala ca in primul secol sa se fi scris asa ceva.
Stiu ca tu crezi ca esti infailibil, dar ce zici tu nu e un argument. Te-ai inselat, scrie chiar in Sfanta Scriptura, renunta la ura impotriva crestinismului. Nu te-ai gandit pana acum ca nu e bine sa lupti impotriva lui Dumnezeu?
Citat:
n-ai demonstrat nimic, aproape niciodata. te-oi jigni pe tine care traiesti pe planeta ta, intreaga istorie a bisericii este plina de minciuni si de rastalmaciri, si astazi este exact la fel, din motive diverse, pentru ca nu ar fi putut supravietui, pentru a se apara, din motive politice, s.a.
Iar afirmatii fara acoperire. Arata unde s-a intamplat sa ai tu dreptate vreodata, ca nu-mi amintesc sa fi scris tu vreun adevar de cand ai intrat pe forum. Ti-am zis sa nu mai denigrezi credinta, e un punct din regulamentul forumului. Nu s-a obosit nimeni sa dea report pentru ca nu ia nimeni in seama ce spui. Nu ai putut sa gasesti pana acum nicio minciuna in istoria Bisericii, e doar dorinta de de a denigra credinta crestina, prin minciuni.
Citat:
scriam de constantin si de niceea, dar una peste alta iar esti habarnist.
Ia sa vedem despre ce ai scris, pasajul la care am raspuns: "m-am referit la monofiziti si la duofiziti stiind ca au respins conciliul de la calcedon." Tu negi si ce ai scris tu.
Citat:
iorest nu a stiut, pur si simplu, ca apostolii botezau numai in numele lui Iisus. pe tine te banuiesc ca stiai.
O asemenea aberatie nu stie nimeni, in afara de tine si de martorii lui Yehova. Tu esti impotriva ortodoxiei, dar esti fan al martorilor.
Citat:
eu ti-am mai spus de cateva ori, de data asta este ultima oara, 90% din ceea ce scriu aici nu este de pe net, tu esti cel influentat 100% de internet, tu nu ai alte surse de informatii.
Deci ai o carte si citezi in fiecare saptamana cate un capitol de acolo?
Reply With Quote