View Single Post
Vechi 10.07.2018, 00:39:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

- "CE AR DA OMUL ÎN SCHIMB PENTRU SUFLETUL SĂU, DACĂ LUMEA AR CÂȘTIGA ȘI SUFLETUL L-AR PIERDE"?

- "Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat și păcătos, și Fiul Omului Se va rușina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinții îngeri" (Marcu 8, 38).

"Cel ce se lepăda de Mine înaintea oamenilor"...

- Cum înțelegem aceast mesaj hristologic?
..adică noi flirtăm favorabil curentelor moderne ale momentului în detrimentul atenției față de suflet și față de Hristos.

- Alegem viața mondenă și plină de provocări, apoi încercăm tot felul de experimente orientale, de la Dalai Lama cu învățătura tibetană, la expermimentele yoga ori radiestezie; și toate gândirile acestea cu rădăcină asiatică care au în ele tot felul de goliri de sine, nirvană și lucrări karmice;

-Curentele orientale, sunt mici încercari de impresie personală prin care îi demonstrăm lui Dumnezeu că nu-L cunoștem suficient ca și Creator a toate.

- Daca noi ne lepadăm de El înaintea omenilor și El se va leapăda de noi înaintea Tatălui. Deci, când am murit, ne oprim din nou la același fenomen interesant.
Tradiția populară Ortodoxa, a ceea ce înseamnă parcurgera drumului celui trecut în veșnicie de la casa lui personal, sau de la capela mortuară, până la momentul în care s-a acoperit în groapa la cimitir.

- Toatea acelea, dacă am adormit în nădejdea Învierii și vieții veșnice, sunt balsam pentru suflet, iar dacă am adormit în necredință și în nemărturisire de Dumnezeu, prin propriile noastre fapte, ne osândim.

- Un om care nu s-a împărtășit niciodată timp de un an, un om care nu se roagă, care nu se închină, care nu postește niciodată, nu intră în biserică, nu îi folosesc nici aceste ritualuri tradiționale creștinești cu absolut nimic, pentru că ele rămân simple regii și dramaturgii nefolositoare- (pot folosi doar celor din nemul lor care au adormit și mai înainte).

- Doar suspinul, părerea de rău, milostenia, faptele bune, lacrimile, slujbele, pomenirea, numărul de metanii, numărul de rugăciuni pot ajuta celui răposat.

- Când ai adormit neîmpărtășit și nepregătit și neîmpacat cu Dumnezeu, nu-ți ajută nici un fel de lucrare liturgică a bisericii.
- Dar dacă ești omul lui Dumnezeu și te rogi, totul trece de la sine, luând iertare de la Dum ezeu, intră în normalitatea lucrurilor cu legile cerului și mântuirea.

https://www.youtube.com/watch?v=8Mlm...ature=youtu.be