Subiect: Ajutor
View Single Post
Vechi 31.07.2018, 20:33:18
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu cred ca nemaipomenitul esti tu, continui cu aceeasi prostie desi ti-am explicat ca nu e nimic gresit, dar cand iti intra ceva in cap nu te mai intereseaza decat ce crezi tu. Tu habar nu ai despre ce vorbesti de fiecare data, dar esti mai mult decat incredintat ca tu cunosti tot, indiferent daca nu stii nimic dintr-un domeniu. Nu stiai ce-s calugarii, ii acuzai de tot felul de aiureli si imi spui mie ca as zice ceva gresit. Nu esti doar nemaipomenit, exista posibilitatea sa fii chiar fenomenal, n-am mai intalnit pe cineva sa vorbeasca cu atat nonsalnata despre lucruri pe care nu le cunoaste si apoi sa te acuze ca tu nu stii despre ce vorbesti. Sa-mi dai un autograf pe mesaje private, te rog.
Repet ce am spus acolo, poate pricepi de data asta (era o gluma, n-o sa se intample asta), calugarii renunta la tot, avere si o viitoare viata de familie (voturile saraciei si castitatii) pentru o apropiere de Dumnezeu si o cale spre induhovnicire, deci pentur ceva mai bun decat ceea ce au lasat. Asta inseamna nu pentru nimic, pentur ca tu ii acuzai de niste aiureli, nestiind despre ce e vorba.

Aceleasi aiureli de tip Zeitgeist, pe care le repeti tot timpul si care negi cu vehementa ca le-ai avea din astfel de surse, le-ai primit de la extraterestrii sau din revelatii.
deci nu ti-ai dat seama ce grozavie ai fost in stare sa scrii. dar sa lasam asta deocamdata. hai sa incerc sa-ti explic ca la gradinita... moise e foarte posibil sa fi fost egiptean, nu numai sa poarte un nume egiptean, evreii au fost robi in egipt, primele circumcizii sunt atestate in egipt, cucerirea bazinului mediteraneean de greci duce la elenizarea acestuia, infiintarea alexandriei va duce la creearea unui fenomenal centru teologic, iudaic si apoi crestin, vezi cum mergem inapoi cateva mii de ani? receptionezi? ce-am mai zis, fenicienii... alfabetul fenician, ai auzit de asa ceva? a dus la aparitia alfabetului grec, ebraic... ce-am mai zis, babilonienii... in babilon erau la un moment dat vreun milion de evrei, multi s-au intors din exil, ii dispretuiau pe cei din iudeea, poate si pentru ca erau saraci, poate si pentru ca erau mai putin educati, au scris mult, nota bene, sunt sigur ca habar n-ai, circumcizia evreilor atunci a aparut, in babilon, de fapt obligativitatea... grecia... evident ca in ignoranta ta nu-ti dai seama ca iliada si odiseea reprezinta practic istoria vechilor eleni, asa cum vechile scrieri ebraice reprezentau istoria evreilor. daca grecii apreciau doar intrucatva scrierile evreilor, acestia erau dornici sa faca parte din cultura greaca, erau fascinati. sute de mii de evrei alexandrini vorbeau ca limba materna greaca, chiar pavel mai tarziu era la fel de elenizat. de aici influentele decisive, platoniene in special, din vechiul testament. intelegi cum e cu grecia antica? nici macar tie n-ar trebui sa-ti scriu cate ceva despre influenta romei, etc.
zeitgeist? nu, cunostinte sumare, de clasa a patra, totul e sa ai mintea limpede si sa vezi in ansamblu, nu in clisee habotnice.

ps.uite ca nu bat campii , matei si luca scriu diferit rugaciunea domneasca.

edit.ha! m-ai facut prost si nici nu m-am prins! :)) modific un pic mesajul...
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.

Last edited by Ali Baba; 31.07.2018 at 21:24:56.
Reply With Quote