View Single Post
Vechi 21.09.2018, 01:25:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

În contextul discuțiilor despre căsătorie generate în spațiul public de Referendumul care va avea loc în 6-7 octombrie 2018, Arhiepiscopul Dunării de Jos transmite prin intermediul Basilica.ro un mesaj referitor la importanța familiei – „celula vieții biologice și spirituale”.
Redăm textul integral transmis de Arhiepiscopul Casian intitulat „Familia este temelia nezdruncinată a vieții noastre”:
Familia este, pentru orice prunc, mama și tata, care ne întind brațele de la leagăn până când devenim noi înșine maturi și capabili să înțelegem taina vieții.
Cum am iubi alte persoană mai mult decât pe mama și pe tata?
Cum ar iubi mama și tata mai mult în lumea aceasta pe altcineva decât pe fiii și fiicele lor „ca pe niște vlăstare tinere de măslin, împrejurul mesei tale” (Psalmi 127, 3)?
Cum am putea să ne imaginăm viața fără mama și tata, care și aici, pe pământ și de Dincolo ne ocrotesc și ne apără?
Cum să nu transmitem acest duh sacru în lumea noastră secularizată și tot mai săracă în modele sfinte, care nu pot fi identificate decât în primul rând în familia creștină și apoi, în Școală și în Biserică?
Iată de ce, de la Adam și Eva, familia a rămas și va rămâne celula vieții biologice și spirituale și, iată de ce „va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va alipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup. Taina aceasta mare este, iar eu zic în Hristos și în Biserică” (Efeseni 5, 31-32).
Așa gândim și așa credem!
Așa se va păstra credința și neamul și așa vom apăra darul sfânt al vieții, prin familia constituită din mama, tata, copiii și urmașii acestora în vecii vecilor!
† Casian,
Arhiepiscopul Dunării de Jos