View Single Post
Vechi 25.03.2008, 09:38:50
litanul litanul is offline
Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Litanul: in biblia ta scrie "must" in loc de "vin"?
Daca scrie "vin", atunci e vorba despre vin, nu despre must. Si apoi, daca ne uitam la culoarea mustului, aceasta e de un roz cam tulbure, in vreme ce vinul e ROSU ca Sangele Domnului.
Este un bun exemplu, de cum se poate ciunti adevarul.
Oare nu spune Domnul despre Sine ca a mancat si a baut?
In Biblia mea, tradusa de un preot ortodox, scrie "vin". Cand am spus eu ca de fapt era must? Exista niste teorii legate de termenul grecesc folosit pentru vin (tyros) care de fapt ar insemna zeama de strugure. Daca e fermentata inseamna ca e vin iar daca aceasta zeama e nefermentata este must. Dar in acest subiect nu sunt documentat si nu-l discut. Pot spune ca nu stiu ce sa zic si nu ciuntesc adevarul. Pana una alta, vorba ta, daca scrie vin atunci este vin. Dar cred totusi ca vinul de la nunta din Cana nu avea alcool ca sa te zapaceasca de cap. Nu cred ca Domnul nostru Iisus Hristos era bautor de asfel de licori ametitoare.
Si legat de culoare: eu am baut must rosu de colora si cana din care beam. Daca nu ai lua de bun ce spun tot felul de "invatati" si ai incerca sa verifici, ai avea mult de castigat. Ai un potential mare (din cate mi-am dat seama) dar ti-l autolimitezi datorita credulitatii. Vei cunoaste mult mai multe despre Dumnezeu daca vei indrazni sa cercetezi cu mintea ta si sa primesti ce spun oamenii numai dupa ce verifici bine spusele lor. Dumnezeu sa ne ajute sa-l cunoastem in Adevar.
Reply With Quote