View Single Post
  #26  
Vechi 25.10.2018, 17:11:19
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 20.10.2017
Mesaje: 707
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Isus asta este un mit ,nu o persoană reală.Deci implicit suma surserlor ce țin de orgininea creștinismului gravitează în jurul unui mit.
eu cred ca Iisus a existat, ca a profetit, ca a avut adepti, ca a fost judecat si crucificat de romani. cred ca inscriptia INRI Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum, este reala. mai ales aceasta inscriptie, INRI, demonstreaza, de ce ar fi inventat crestinii asa ceva? pana tarziu, dupa evanghelia lui Ioan, crestinii s-au ferit sa afirme ceva atat de subversiv. cum a ajuns Iisus, un profet ca alte sute, care propovaduia sfarsitul lumii ca atatea sute, care propovaduia numai pentru saraci si era inconjurat numai de saraci, sa ajunga conducatorul unei religii care a cucerit lumea? la asta se poate raspunde cu credinta, vezi-i pe colegii nostri, sau putem sa batem campii noi, cu stiinta sau pseudostiinta noastra, ca atatia altii timp de 2000 de ani! :))
__________________
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote