Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 02.12.2018, 07:05:26
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Potrivit Sf Augustin, "bogatul, in sensul pe care Mantuitorul il da acestui termen, este cel care e avid de bunurile pamantesti, din care face un aliment pentru orgoliul sau. Opusii acestor "bogati" sunt saracii cu duhul, carora le apartine imparatia cerurilor. In sens mistic, se poate spune ca e mai usor lui Isus Cristos sa sufere pentru cei care iubesc veacul, decat acestora sa se converteasca la Dumnezeu. Mantuitorul a dorit sa se reprezinte sub figura camilei, fiindca s-a umilit in mod voit ca sa se incarce cu povara slabiciunilor noastre. Acul semnifica intepaturile si durerile indurate in patimirea Sa, iar gaura urechii acului semnifica angoasa patimilor Sale."
Am aflat mai demult, iar acum am cautat si am gasit aceste poze: https://doxologia.ro/locuri-sfinte/v...m-galerie-foto , din care se poate deslusi limpede ca Iisus n-a vorbit alegoric despre camila si urechile acului, ci foarte real a facut referire la spartura din zidul cetatii Ierusalimului numita Urechile Acului folosita de drumeti ca sa intre (sau sa iasa d) in cetate cand portile erau inchise, insa e foarte posibil (dupa cum se vede in poze) ca nu toti oamenii puteau trece prin mica spartura, daramite camilele; totusi, Mantuitorul spune ca mai usor ar intra camila prin "poarta" Urechile Acului decat bogatul in Imparatia Cerurilor.

25. Auzind, ucenicii s-au uimit foarte, zicând: Dar cine poate să se mântuiască?(Mt19,25)

Oare Sf Augustin nu stia despre aceasta "spartura" din moment ce pomenea despre impunsatura acului? Nu-mi vine-a crede, ci mai degraba banuiesc ca despre Sfantul Augustin s-ar spune ca ar fi spus cele de mai sus, sau ca acestea ar fi "potrivite" cu Fericirea Sa. Nu credeti?
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 02.12.2018 at 07:13:01.
Reply With Quote