View Single Post
Vechi 08.02.2019, 00:37:11
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Dar nu eu neg caracterul obligatoriu al botezului inainte de propovaduire sau comuniune...Este adevărat că pentru a fi membru sau părtaș deplin este nevoie de botez...Dar uite ce zice biblia...Sunt totuși niste etape...Dar sa clarificăm putin ce este botezul.
Am înțeles acum că n-ai vrut să negi, postarea 10 de pe threadul curent a fost neinspirată sau prea lacunară.

Citat:
Hai sa dam si niște pasaje evanghelice,că in oceanul asta ortodox ne pierdem in canoane si dogme....
Ne mulțumim cu interpretări si cu dogme pe sufletul nostru...
Citat:
Deci sa nu luam doar pasaje aiurea ca se pierde contextul.
Nu le-am luat aiurea, se adresau tâlcuirilor tale din postarea.

Când se citează pasaje ... se citează aiurea, când se citează canoane, domnle hai să nu ne pierdem în canoane și dogme, păi ce să citez ?

Altă tâlcuire originală:
Citat:
[...]Deci oricine poate primi abilitățile care existau în prooroc si apostoli.Iar singura condiție ar fi... "Și tot cel ce va chema numele Domnului se va mântui".(Fapte 2,21)...
Ar trebui pusă în context cu Matei [7:21]:
„Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.”

Apropo ce treabă aveau toate citările și tâlcuirile din postarea cu subiectul kickstarterii, e greu de dovedit că ei ar aplica exact și precis ca în Biblie chiar dacă la vedere imită, și actorii imită orice.
Nu se pot valida cu Biblia toate aiurelile.

Citat:
Deci sa nu luam doar pasaje aiurea ca se pierde contextul.
Eu nu vreau să spun că tu ai o înțelegere sectară asupra pasajelor în postarea 10, poți mult mai mult decât acele tâlcuiri, ai o școală teologică în spate.

Eu momentan nu am și nu vreau să am interpretări răzlețe, iar discuții de genul mă pun cu burta pe carte pe mine personal.

Ca să revenim la subiect kickstarterii nu sunt noua/ultima reformă (precum e titlul threadului și cum se promovează ei), e impropriu spus, deja și mișcările carismatice sunt vechituri reșapate într-un fel sau altul.

Fac ei ceva ce n-a făcut vreo altă doctrină penticostală înainte ? Nu!

Nu văd ce e wow sau de laudă, e posibil chiar că s-au certat cu oficialii din diferite culte și și-au făcut adunarea lor, de ce ar fi un motiv de admirație pentru un ortodox ?

Singura calitate pe care înțeleg că ar avea-o din ce ai scris, ar fi râvna tipică începătorului care însă se osifică pe parcurs - și ei vor avea ierarhizare, statute, sancțiuni, excluderi.

Last edited by Iorest; 08.02.2019 at 00:50:57.
Reply With Quote