Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Iata o idee despre cum ar trebui sa fie comunitatea.
Insa se observa ca se insistă doar pe lucrări de natură harica.
Fiecare membru sa contribuie cu darul primit.
|
Si eu cred la fel, ca fiecare membru al Bisericii a fost chemat la slujire.
Sunt insa unii care au o chemare speciala, se implica mai mult, vestesc mai mult Evanghelia. Pentru ca Biserica sa functioneze la randament maxim, este bine ca ei sa fie fie platiti din banii care se strang pentru ca acestia sa se dedice intru-totul propovaduirii.
Citat:
Nu cred ca doar se victimiza Pavel aici.
|
Daca vrei sa zici ca cei care traiesc din Evanghelie ar trebui sa fie umili, sa nu epateze prin lux si opulenta, suntem de acord.
Apostolul insa nu a trait doar in saracie. Unele perioade ale vietii a trait in lipsuri, altele in belsug.
Filipeni 4:12, 18 Știu să fiu și smerit, știu să am și de prisos; în orice și în toate m-am învățat să fiu și sătul și flămând, și în belșug și în lipsă. Am de toate și am și de prisos; m-am îndestulat primind de la Epafrodit cele ce mi-ați trimis.
Citat:
Si referitor la Corinteni 9,14....Continuă Pavel in versetul 18.."Care este, deci, plata mea? Că, binevestind, pun fără plată Evanghelia lui Hristos înaintea oamenilor, fără să mă folosesc de dreptul meu din Evanghelie.".
|
Da.
Insa el explica in 2 Corinteni 11:8 cum de nu a luat plata de la ei.
Alte Biserici am prădat, luând plată ca să vă slujesc pe voi.
Asadar a darui cu generozitate bisericii este un privilegiu pentru fiecare crestin.
Este de dorit ca unii din membrii bisericii, aceia care au o chemare speciala de la Dumnezeu si un caracter hristic, sa se dedice in intregime propovaduirii Evangheliei, fiind platiti din contributiile benevole. Acesti slujitori insa nu trebuie sa traiasca in lux ci sa manifeste moderatie, sa slujeasca in umilinta, fara sa se considere mai presus de fratii lor, chiar daca au responsabilitati de conducere.