Doamne ajuta fratilor !
Traiesc aceeasi drama din decembrie anul trecut . Am venit ( mai exact revenit) la Hristos in februarie 2018 odata cu prima spovada adevarata. Toate bune si frumoase pana anul trecut in vara, cand pentru prima data am avut de a face cu aceste mizerii la nivel mental. Cumva le-am facut fata, spovedindu le f des, dar din decembrie am inceput sa fac o obsesie din acest motiv, disperat cumva de faptul ca nu treceau. Stau f prost la capitolul rabdare, nu mi imaginam ca mi se poate intampla asa ceva, si ma simt impartit in 2.
Unul care iubeste pe Domul si vrea sa traiasca pentru EL si altul care "se opune cu indarjire"
Faza e ca nu mai fac diferenta daca e gand trimis sau e din capul meu. Rugaciunea, slujbele, viata bisericeasca toate se desfasoara sub auspiciile " daca vine gandu" ! Am citit tot ce era posibil dsp acest lucru, inclusiv latura medicala a lui si anume tulburarea obsesiv compulsiva ( am luat in calcul si acest aspect). Toti spun sa ignori( atat medicii cat si sfintii parinti) . Ideea este ca aceste ganduri imi iau toata puterea, simt ca urmeaza sa se pogoare foc din cer peste mine ( ca sa folosesc un citat dintr un sfant parinte)
Asta ma doboara : sentimentul de culpa si faptul ca fiind ff dese nu mai stiu daca s obsesii ale mele sau sunt trimise . Nu stiu cum e la altii dar stium cum e la mine. Am momente cand la simt uitat de Dumnezeu pentru faptul ca am in cap asa ceva si ideea ca imi apartin ma distruge pur si simplu. Efectiv, Hristos devenise ratiunea mea de a fi ( si este in continuare)
Stiu ca nu le vreau dar impulsurile alea scurte care imi vin si ma "obliga" sa ma gandesc/sau sunt gandurile propriu zis nu mi dau seama- dupa care ma apuca groaza, deznadejdea, culpa, amaraciunea . Am citit si pe forumuri straine, problema aceasta o au si cei cu tulburare obsesiva- acuma depinde de felul de a fi al omului . Eu sunt o persoana ff sensibila, scrupuloasa etc, probabil aici este si problema. Ce mi s-a parut cumva ciudat a fost faptul ca atat sfintii parinti cat si terapeutii moderni spun la fel : nu le baga in seama, nu te lupta cu ele ca nu vei castiga, lasa-le sa coexiste, etc
Doamne ajuta si mila Domnului cu noi cu toti !
|