[quote=DragosP;610264]N-am citit-o. N-am timp, nu știu ce pierd, asta e. Îmi asum.

Cartea lui Gabriel Gheorghe o am si eu , vorbeste despre originea limbii noastre romane , stramosesti, despre cultura dar este un capitol despre originea cuvantului ,,Craciun,, unde se spune ca primii crestini nu au avut o asemenea sarbatoare , sau nu au sarbatorit asa ceva. Apoi se spune motivele paganizarii crestinismului imediat dupa moatea majoritatii Apostolilor. Scopul era ,,cresterea numarului de enoriasi,,cu tot BAGAJUL DE SUPERSTITII ,si invataturi si simboluri pagane,,. Acolo se spune ca unora adica la multi le era GREU, sa renunte la practicile si obiceiurile mostenite din mosi-stramosi,,in favoarea crestinismului , au fost primiti , botezati( lucru gresit),, cu tot bagajul,,,Asa s-a paganizat cresinismul in final,,,dupa ce s-a inceput cu crestinarea paganismului,,,lucru profetit in Scriptira de Dumnezeu,,Crestinismul era ca o BARIERA, in calea paganismului,, cand bariera a fost ridicata, s-a dat cale libera paganizarii crestinismului pe care il vedem si azi, in cadrul crestinatatii,,