View Single Post
Vechi 05.02.2021, 18:38:50
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is online now
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit Partea II

Citat:
Omule, nu tu trebuie sa iti faci grija mantuirii, ci Biserica se ingrijeste de mantuirea noastra - si Biserica a decis corect sa stii. Ai luat problema mantuirii tale in propria ta mana si ti-ai facut dogme proprii in NIP - ESTE NEMANTUITOR.
Nu-mi fac nicio grija, CLD este Hristos-Cuvantul si nu este alta dogma, ci este Mantuitorul promis care a venit acum 2000 de ani ca sa fie vazut de Israelul cel vechi si vine acum in Cuvant si mantuirea oricui este in mana Lui, nu a mea.
Citat:
In ce a zis Biserica pentru NIP nu exista nici urma nici virgula de posibilitate sa zici ca este aservit sau influentat. Este o abordare comuna ca pentru orice secta si erezie... NIP este la fel ca protestantismul si nu are nimic diferit de acesta.
Nu vrei sa intelegi ca sectele se desprind de biserica apusului pe cand cele 7 Tr.A si sCNIP au fost exclusi de necredinta mai marilor? Nu au plecat nicaieri, nu s-au desprins, nu sunt alta dogma si nu sunt secta. Osandirea cu sectarismul a servit regimului ca sa desparta poporul ortodox de Dumnezeu prin intermediul canoanelor caci ortodoxia respecta canoanele iar marsavia politicienilor si a regimului comunist intrece orice limite de viclenie si desfranare. Iata tu esti cel mai bun exemplu de fraier care nu vrea sa vada bagandu-si capul in nisip crezand orbeste ca sf. Sinod a fost un sinod ecumenic al sfintilor parinti. De ce nu vrei sa vezi? Au oasndit Trambitarea Apocaliptica de la sfarsit de timp! Asta este ultima Trambita si este scris vremea asta in Apocalipsa, in proorocia sf. Ioan exilat in insula Patmos. E vrednica de crezare trambitarea caci Domnul face ceea ce este scris sa faca asa cum a facut si acum 2000 de ani, a implinit proorociile, cele scrise in scripturi.

Citat:
Discutam despre MANTUIRE-BISERICA si INSELARE-PIERZARE/INAFARA BISERICII..
Aici suntem pe alt fir de discutie. Aici discutam despre diferite teorii ce ne explcia creatia. Tu nu tii seama si pe orice fir de discutie te apuca procesomania si socotesti ca argument care sa-ti justifice ideile stiintifice ateiste, folosind BOR pentru a-ti indreptatii acceptarea falselor teorii ale lumii ce contravin BOR si Credintei, negand chiar existenta lui Dumnezeu.

Citat:
Astea sunt subiectele aici - si nu poti sa le numesti decat cu numele lor propriu - Biserica si Erezia.
Aici suntem pe Generalitati dicutand daca pamantul e plat sau sferic sau asa ca in teoria PacMan3D-nD.

Citat:
Chiar au facut cei din Biserica la "nervi/suparare/pica/din comunism" sau pe alte motive chestia asta cu NIP? Exclus asa ceva.... asa ceva este inacceptabil.
E vorba de interes si de o solutie la amenintarea regimului iliescu, continuator al regimului comunist. S-au luat niste decizii cu intelepciune. Acum au trecut acele timpuri. N-ar fi normal sa credem Adevarului? N-ar fi normal sa ne revizuim atitudinea fata de cele 7Tr.E si fata de sCNIP sau ne este frica pentru ca antihrismul si eretismul european si mondial, comunismul si paganismul se intoarce? Eu stiu ca nu poti priva pe cei de azi, pe ortodocsi de CLD mentinand o gogorita si o frica groazanica prin intermediul canoanelor care osandesc sectarismul. Oricien citeste cu buna credinta va fi pazit de lume si se va putea mantui caci Dumnezeu spune in carte adevarul Adevarat si oamenii isi pot da seama si vor lepada toata minciuna din lume.

Citat:
Ce numesti tu DIALOG CRESTIN este de fapt lupta cu neadevarul - cu satana. Incurci dialogul cu lupta. Apostolul Pavel zice ca diavolul umbla racnind nu ca "dialogheaza politicos".. Nu prea este in scriptura ce zici tu.
Lupta cea buna se face prin dialog crestin, ortodox, fratesc, onest cu toti oamenii! Nu am vazut pe niciun Apostol ca a ridicat sabie sau ca a inceput sa huleasca, sa judece si sa insulte pe cineva.

Citat:
Cu sectele e greu sa dialoghezi, din motiv de "diavolul".
Stiu dragul meu, ca ma acosteaza mereu pe strazi, dar am rabdare si le explic cu frumosul, nu-i oasndesc si nu-i insult ci le arat pe cat posibil adevarul. Nici macar nu-i mustru ci le spun sa caute cele 7Tr. Apocaliptice si se vor lamuri singuri ce inseamna Credinta.
Citat:
Tu nu esti in adevar Moroco, asta este afirmatia fundamentala. Tu esti in "alt adevar", in "cuvantul noul ierusalim" in alte inventii. Nu ai spus o boaba din dogma ortodoxa si din pozitionarea corecta fata de ortodoxie... din pacate esti inafara adevarului.
Din moment ce este acelasi Hristos de acum 2000 de ani inseamna ca sunt valabile aceleasi dogme. Pentru ca sa-ti dai seama ca este acelasi Hristos, trebuie sa cercetezi, sa citesti cu buna credinta, sa intelegi, sa nu minti si sigur iti vei da seama ca este acelasi Domn Hristos Cuvantul, mantuitorul promis. Multi mantuitori se vor ridica dar unul singur este Hristos-Cuvantul de acum 2000 de ani care sufla prin Trambita.

Citat:
Tu nu predici ortodoxi ci otrava NIP.
Eu nu predic nimic fiindca nu sunt preot sa tin predici ci sunt mirean. Eu discut ce predica altii.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈maiLUMEUjUglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasia∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 05.02.2021 at 18:48:45.