citeste...
1. Biblia si gloria lui Dumnezeu
Vom vedea ca Biblia are dreptate când spune ca slava lui Dumnezeu e revelata prin intermediul universului. În Psalmi 19:1, Biblia spune: ''Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si întinderea lor vesteste lucrarea mâinilor Lui.'' Aceasta metafora sustine ca universul are ceva de spus despre Dumnezeu.
Cred ca o face în mai multe moduri, dar eu voi vorbi doar despre doua: marimea si frumusetea universului, dar si ca acestea confirma creatia mentionata în Biblie. Daca Dumnezeu a vrut sa-Si impresioneze creatia, universul Îl ajuta în acest sens. E incredibil de frumos si de mare.
Sunt mai multe moduri prin care declara slava lui Dumnezeu: precizia uimitoare cu care universul functioneaza, puterea si energia prezente în univers si asa mai departe. Noi vom vorbi despre marimea si frumusetea lui.
El a vorbit si totul a luat fiinta. Biblia ne spune ca El doar a poruncit, si totul a luat fiinta. E vorba de o putere uimitoare. Îmi place cum e descris în Biblie procesul crearii acestor sute de miliarde de galaxii, fiecare având sute de miliarde de stele. Totul e rezumat prin scurta afirmatie: ''... a facut si stelele''.
Lui Dumnezeu I-a fost foarte usor sa creeze aceste sute de miliarde de stele, doar e Dumnezeu! Pentru El, nu a fost nicio problema sa creeze totul în sase zile. De fapt, stelele au fost create într-o singura zi, în a patra zi. Daca stam sa ne gândim, Dumnezeu a petrecut cinci zile ca sa creeze pamântul si sa-l pregateasca pentru noi.
În a patra zi, a creat o suta de miliarde de galaxii, care au sute de miliarde de stele. Parca ar fi zis: ''Pe lânga Pamânt, hai sa facem si o suta de galaxii! De ce nus Asa, sigur Îmi voi impresiona creatia!'' Pe mine sigur ma impresioneaza!
astronomia dumnezeu stelele
|