View Single Post
Vechi 08.02.2021, 22:22:23
eusingur eusingur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2014
Locație: Germany
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to eusingur
Implicit

3. Biblia si vârsta Universului
Acum vreau sa vorbesc despre lucruri pe care colegii mei seculari nu le-au priceput din Biblie. Unul dintre acestea este vârsta universului.

Biblia ne arata ca e vorba de mii de ani, caci scrie ca Dumnezeu a creat lumea în sase zile. Din context reiese ca e vorba de rotatii normale ale Pamântului, caci zilele sunt limitate de seara si dimineata. Acestea formeaza o secventa, caci scrie ca Dumnezeu a creat în sase zile cerul, pamântul si tot ce este pe acestea. Adica le-a creat pe durata a sase zile.

Aceasta afirmatie nu se potriveste cu perspectiva seculara. Însa colegii mei seculari afirma ca e vorba de miliarde de ani pentru a putea sustine teoria evolutiei. Multi accepta milioanele de ani fara a-si da seama ca acestea sunt folosite pentru a justifica evolutia, care nu ar putea avea loc în câteva mii de ani. Chiar si în prezent exista dovezi ca universul are o vechime de mii de ani. Oamenii ar trebui sa le verifice. Din pacate, nu aflam despre acestea în manuale, chiar daca exista.

Excesul de caldura al planetelor uriase
Jupiter emite de doua ori mai multa energie fata de cât primeste de la Soare. El primeste o cantitate de energie de la Soare, dar emite o cantitate dubla. Am putea crede ca pierde energie, fiindca nu poate face asta la nesfârsit. Nu poti cheltui mai mult decât primesti decât daca esti guvernul sarii! Asadar, Jupiter nu poate face asta la nesfârsit, sau timp de miliarde de ani, caci acum ar fi ajuns un cub de gheata.

E ca în cazul unui cartof încalzit la microunde. El radiaza în spatiu caldura primita si pierde energia. Jupiter, fiind un cartof mult mai mare, poate face acest lucru timp de mii de ani fara nicio problema, dar, dupa miliarde de ani, va îngheta. Problema e si mai grava în cazul lui Neptun, care emite de 2,7 orimai multa caldura decât cea primita de la Soare. Cum poate face asta timp de miliarde de anis E imposibil, caci ar fi rece deja.

Câmpul magnetic al planetelor
De exemplu, Pamântul are un câmp magnetic, dupa cum probabil ca stiti. Majoritatea aveti în masina o busola care va arata nordul deoarece, în interior, sunt curenti care genereaza acel câmp magnetic. Acesta ne protejeaza de radiatiile solare si de alte radiatii din spatiu, asa ca e benefic pentru existenta vietii pe pamânt.

Unele planete au câmp magnetic, altele, nu. Interesant, dar câmpul magnetic nu dureaza miliarde de ani. E imposibil, caci curentul electric se termina la un moment dat, întâmpinând rezistenta. Acesta a fost masurat si s-a descoperit ca puterea câmpului magnetic a scazut în ultimul secol si jumatate, chiar daca noi nu ne-am dat seama de acest lucru.

Credem ca, în anul potopului, a fost mai complicat, caci placile tectonice au fost împinse la o parte, provocând astfel inversiuni rapide în polaritatea câmpului magnetic, dar energia totala a scazut. A scazut chiar si în anul potopului. Din câte ne dam seama, e o scadere exponentiala. E în scadere înca din momentul creatiei.

Daca o calculam din urma, aflam ca nu poate avea mai mult de câteva mii de ani. Daca dam înapoi cu milioane de ani, care ar fi scaderea exponentialas Daca derulam înapoi, vedem ca e foarte mare si foarte rapida. Ti-ar face sa-ti explodeze arterele si nu ar fi un lucru bun. Nu poate fi vorba de milioane de ani, ca sa nu mai spunem de miliarde! Se potriveste teoriei cu miile de ani.

Acesta nu e doar cazul Pamântului, ci si al altor planete. Jupiter are un câmp magnetic urias. Daca l-ati vedea, ati remarca ca e mai mare decât Soarele. De ces Daca e vechi de miliarde de ani, de ce nu s-a terminat pâna acums Poate fiindca nu are o vechime de miliarde de ani!

Planetele Uranus si Neptun...Uranus e înclinata într-o parte, asa ca se rostogoleste în jurul Soarelui. Chiar si câmpul sau magnetic se afla într-un unghi ciudat, asa ca acesta se clatina în timp ce planeta se roteste. Uranus e destul de aiurea facut. Oricum, e diferit de Pamânt. Secularii nu se asteptau la acest lucru. Însa câmpul sau magnetic e foarte puternic, confirmând teoria miilor de ani.

Unul dintre colegii mei, dr. Russ Humphreys, care e pensionar acum, dar a lucrat pentru ICR, a prezis valoarea câmpurilor magnetice ale planetelor Uranus si Neptun înainte ca acestea sa fie masurate de nava spatiala Voyager. El s-a bazat pe o vechime de 6000 de ani pentru a vedea cât trebuiau sa scada câmpurile magnetice si a facut o previziune corecta. Nu e interesants

Secularii s-au înselat foarte tare fiindca s-au bazat pe miliardele de ani, reiesind ca acele câmpuri magnetice ar fi trebuit sa se termine pâna acum. Însa ei încearca sa se justifice, spunând ca trebuie sa existe vreun mecanism de reîncarcare ce regenereaza câmpurile magnetice ale acestor planete, ca un dinam magnetic sau ca alternatorul de la masina.

Acesta e un dispozitiv foarte complicat si nu se gaseste în natura. Una dintre previziunile modelului cu dinam e ca acel câmp magnetic se va alinia cu axa de rotatie. Asa estes Nu, nici pe departe. La Neptun e la fel, caci câmpul magnetic nu trece prin centru, fiind foarte ciudat.

Totul se potriveste cu miile de ani. E vorba de o scadere exponentiala.

Îndepartarea Lunii de Pamânt...
Luna se îndeparteaza de Pamânt din cauza fortei mareice. Luna creeaza doua umflaturi mareice în jurul Pamântului, una pe partea cu Luna, iar cealalta, pe cealalta parte. Oamenii se întreaba de ce creeaza o umflatura în spate. Fiindca Pamântul e îndepartat de ocean. Deoarece Pamântul se roteste mai repede decât graviteaza Luna, atunci acele umflaturi mareice o iau înaintea Lunii si o împing înainte.

Când împingi un obiect care orbiteaza, acesta se duce în sus, îndepartându-se. E ceva paradoxal. Daca v-ati jucat cu un giroscop, stiti ca, atunci când se roteste, nu se comporta asa cum v-ati astepta. Însa Luna câstiga energie în timp ce se îndeparteaza de Pamânt, luând putin din energia Pamântului. Derulând în timp, Luna ar fi fost mai aproape de Pamânt în trecut.

astronomia luna

Daca ne ducem înapoi în timp cu 1,4-1,5 miliarde de ani, Luna si Pamântul ar fi avut aceeasi locatie, asa ca nu pot fi atât de vechi. 1,4-1,5 miliarde de ani reprezinta mult timp, dar colegii mei seculari cred ca sistemul creat de Pamânt si Luna ar avea 4,5 miliarde de ani. Modul lor de gândire nu are justificare.

În cazul creationismului, nu e nicio problema fiindca, acum 6 000 de ani, Luna era cu vreo 222,5 metri mai aproape de Pamânt. Nu e mare lucru, tinând cont ca acum e la o departare de 73 de kilometri. Acest lucru dovedeste teoria miilor de ani.

Cometele
Cometele sunt o dovada ca sistemul solar are o vechime de mii, nu de milioane sau miliarde de ani. Cometele sunt formate din materie înghetata, dar nu e o problema fiindca exista gheata în spatiu.

Când se apropie de Soare, sunt împinse înapoi, asa ca majoritatea timpului se afla departe de Soare, unde gheata ramâne înghetata. Însa ce credeti ca se întâmpla cu gheata când se apropie de Soares Aceasta e vaporizata si aruncata în spatiu. Asa se formeaza coada unei comete: din material care e aruncat din cometa. Când vedeti o cometa, sa stiti ca aceasta se micsoreaza, urmând a fi distrusa.

astronomia comete

Cometele nu rezista 100.000 de ani. Se poate vedea rata la care e aruncata acea materie de nucleu. Se poate calcula, caci stim câta materie este acolo. Se cunoaste acea rata. Se stie ca, în general, o cometa nu rezista mai mult de 100.000 de ani. Unele traiesc si mai putin.

În cadrul cercetarilor facute pentru lucrarea de doctorat, am vazut comete distruse complet într-o singura trecere. Am folosit Observatorul Solar si Heliosferic, îndreptat direct spre Soare si care contine numeroase instrumente. Unul urmareste cometele care ocolesc Soarele. Mai urmareste si vântul solar. Am vazut comete care trec prin spatele Soarelui, dupa care dispar complet. Sunt distruse complet într-o singura trecere. Acestea nu rezista milioane de ani.

Daca ai intra într-o sauna, placuta si calda, si ai vedea niste cornete cu înghetata ce încep sa se topeasca, ai sti ca nu se afla acolo de mult timp. Cometele sunt cornetele cu înghetata ale sistemului solar, indicând tineretea acestuia. Poate ca exista vreun nor care genereaza comete noi! Poate ca în spatiu exista un urias generator de comete! Noi nu am vazut nicaieri asa ceva. E doar un pretext.

Galaxiile spiralate...
Nu toate galaxiile sunt spiralate, unele fiind eliptice. Însa majoritatea sunt spiralate. Acestea nu rezista miliarde de ani deoarece acele spirale se rotesc. Se pare ca cele din interior se rotesc mai repede, iar cele exterioare, mai încet. Acest lucru înseamna ca acea spirala se strânge tot mai mult si nu o poate face miliarde de ani la rând. Daca ar avea un miliard de ani, ar fi atât de rasucita încât nu ar mai fi recognoscibila, deci nu s-ar mai vedea spiralele.

Se poate masura rata de rasucire a acesteia. Galaxiile spiralate se afla peste tot. Colegii mei seculari cred ca acestea au o vechime de 10 miliarde de ani, adica de 10 ori mai în vârsta decât ar putea fi, teoretic, din cauza rasucirii. Eu cred ca se dovedeste vechimea de mii de ani.