View Single Post
Vechi 17.02.2021, 13:00:47
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Religia: Ortodox
Implicit

2. Trambita nr.2 Ciobanasul Petrache Lupu omu' lui Dumnezeu, tanar ortodox care indeamna oamenii spre acultare de sfanta biserica.

"Petrache le-a spus ceea ce Moșul îl învățase să spună. Le-a zis femeilor să nu mai lepede copiii, oamenilor să nu mintă, să nu se dușmănească, să nu fure, să nu preacurvească, să-și respecte părinții și pe cei bătrâni, să postească posturile, miercurile și vinerile, și să nu mai facă fapte rele, neplăcute lui Dumnezeu."

Citat:
Petrache Lupu: Pocăiți-vă, îndreptați-vă, feriți-vă de rele, mergeți la Sfânta Biserică și vă rugați și împliniți poruncile învățate de ea”.

Asta e miza. Minunile există, iar Dumnezeu ni se poate arăta!

Citat:
Un orb tamaduit. -Povestiți-ne cum a fost. Cum s-a petrecut minunea, ca să spun așa…
-Sincer să fiu, nu mi-l amintesc deloc pe Petrache Lupu cel de atunci, de imediat de după ce am început să văd. Părinții mi-au spus însă că Petrache s-a rugat la Maica Domnului și la Domnul nostru Iisus Hristos pentru mine; simplu, țărănește, așa cum se ruga el pentru toți cei care veneau la Maglavit. Tot de la părinți știu că m-au dus la salcia tămăduitoare și că acolo am întins pălmuțele mele de copil și în ele a picurat apă din salcie. Cu acea apă mi-au umezit ei ochii. Ceea ce țin minte au fost luminile…
-Ce fel de lumini?
-Nu, să nu vă închipuiți cumva că este vorba de ceva supranatural! Era noapte. Mulțime de oameni stăteau întinși pe iarbă, frânți de oboseală, veniți la Maglavit de departe, cu felurite probleme. Când, deodată, eu m-am trezit din somn și am început s-o strig pe mama: „Mamă, ia uite ce lumini! Ce lumini!”. Vedeam mii de lumânări aprinse la „locul sfânt”. Vedeam felinarele căruțelor și focurile în jurul cărora stăteau oameni. Am început să mă plimb printre cei care dormeau, să-i „deranjez”, minunându-mă de mulțimea luminilor din jur. Pur și simplu uitasem că nu văzusem vreodată. Bucuria a fost de nedescris. Părinții căutau să mă țină pe loc, însă nu aveam neam astâmpăr. Creștinii care mă cunoscuseră că fusesem orb și acum vedeam – eram sosiți noi de vreo câteva zile la Maglavit – le spuneau părinților: „Lăsați-l, lăsați-l să umble!”.
-Ați mai avut de atunci probleme cu vederea?
-Nu, niciodată. Mulțumesc lui Dumnezeu.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 17.02.2021 at 13:13:18.
Reply With Quote