Citat:
În prealabil postat de gpalama
Citat:
O LINIE ESTE RECTILINIE DOAR DACA ARATI CA E CAP COADA RECTILINIE.
Cum vrei tu sa demonstrezi ca linia e rectilinie este ca te uiti la cateva puncte si fiind extrem de lunga dai si tu de la tine putere ca este rectilinie... NU MERGE ASA.
Tu nu ai nici un argument ca sa arate efectiv rectilinitatea intre oricare 2 puncte. Iar asta cu vasele comunicante este o prostie ilogica si nu se poate aplica, fiind o chestie care merge si pe pamant rotund si pe pamant plat si nu poti deduce platitudinea generala.
Si fiind o problema de rectilinitate ESTE OBLIGATORIU CA TU SA ARATI CA ORICE PUNCTE SUNT ACCESIBILE DIRECT.
POTI SA ARATI LUCRUL ASTA??? CUM?
|
|
Daca linia e prea lunga o imparti in segmente (apa in parcele). Local e clar ca apa e plata (vezi vas-apa plata, bazin-apa plata, lac-apa plata, marea si oceanul trebuie sa le demonstrezi) deci segmentele de linie locale sunt fiecare in parte segmente de linie dreapta. Pentru ca sa demonstrezi ca intre doua segmente alaturate nu exista unghi, mergi pe granita dintre ele si analizezi apa de pe granita dintre segmente. Constati ca e plata. Prin urmare oricare segment e drept si oricare doua segmente alaturate au o granita plata, unghi de 180 grade, se poate constata local ca apa e plata. Aduni toate segmentele si obtii toata dreapta si spui despre ea ca e plata!
Daca mai folosesti si faptul ca nu poate exista damb de apa nicaieri pe dreapta deoarece presiunea din interiorul dambului egala cu greutatea dambului pe suprafata, baza a dambului, plus presiunea atmosferica face ca apa sa curga pe dreapta in ambele parti pana dambul se aplatizeaza deoarece lichidele sunt incompresibile.
Deci cum pe dreapta-canal de apa nu poate exista damb de apa si cum pe fiecare segment de canal apa e plata si cum doua segmente alaturate au comuniune plata insemna clar ca tot canalul-dreapta oricat de mare o vrei va fi perfect dreapta si apa din canal-dreapta va fi plata. Simlu ca buna ziua!
Citat:
In primul rand ai refuzat si eviti sa arati ca orice 2 puncte sunt accesibile direct
|
N-am de ce se arat asta! Nu evit, n-am de ce sa arat sau sa demonstrez aiureli.
Citat:
Tot ce faci este sa deduci indirect ca pamantul ar fi plat.
|
Apele sunt plate la suprafata, nu pamantul! Observ si deduc direct si-mi dau seama din fizica fluidelor ca nu poate fi altfel.
Citat:
Insa refuzi sa ne arati clar ca orice 2 puncte de pe suprafata sunt accesibile direct.
|
Pai orice doua puncte de pe suprafata plata a marilor sunt accesibile direct. Te poti deplasa in oricare punct de pe mari si oceane. Nu am de ce sa demonstrez evidenta.
Citat:
De ce nu te uiti pe asta???? De ce refuzi si iti alegi doar ce vrei sa comentezi?
|
N-am la ce sa ma uit. Nu refuz nimic, nu e nevoie de mai mult pentru a-ti da seama ca apele sunt plate peste tot si apoi sa crezi ca e asa.
Citat:
Adica tu te apuci in postul de mai sus si rontaiesti ce vrei acolo dar refuzi sa ne arati tu teoria ta ca orice doua puncte sunt VIZIBILE DIRECT SI ACCESIBILE DIRECT... LOL ..
|
Pai oricare punct de pe mari e accesibil si acolo apa se comporta la fel, e plata la suprafata. Cum sa refuz evidenta?