Vroiam sa adaug cate ceva, sa corectez ceva. Am observat pe site-ul crestin-ortodox.ro, sau pe doxologia.ro, nu mai gasesc sursa exact. A scris cineva ca postul negru se tine cu o zi inainte incepand cu ora 18:00 pana a doua zi la ora 24:00 gen (30 ore).
Vroiam sa corectez pentru ca duhovnicii mei spun clar. Postul negru (la MIRENI) poti incepe cu o zi inainte, de exemplu de la ora 17:00 pana a doua zi la ora 17:00, sau de la ora 20:00 pana a doua zi la ora 20:00, sau de la 18:00 pana a doua zi la 18:00, nicidecum cum a fost scris pe site-ul acela de la 18 La 24 a doua zi.
Iar postul negru se tine nemancand nimic, si nici sa bei apa, avem voie sa luam insa aghiasma mare (cu voia duhovnicului, in anumite situatii si daca te-ai spovedit in timpul zilei de post negru) sau aghiasma mica (cel mai des) plus anafura, atat! Dupa ce s-au implinit cele 24 ore post negru, putem sa dam buzna in frigider, la halimos, mancand mancare de post!!!
P. S: am tinut si eu pentru primele dati, in timpul Postului Mare, post negru. Am observat ca este cel Mai benefic post, unde CHIAR SIMTI ca se intampla ceva inlauntrul tau.
Last edited by Adr.iu91; 11.06.2021 at 09:52:16.
|