17.06.2021, 12:37:41
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 19.03.2021
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Iorest
Mi se pare interesant demersul.
Dacă poți dona sânge de la 18 ani, în condițiile de sănătate cerute de lege, atunci cred că poți posti negru și de pe la 18, sunt călugări care au intrat în obște de pe la 16 ani pe vremuri și au ținut toate rânduielile.
Am înțeles că pe Athos și la unele mănăstiri în postul Mare în prima săptămâna e un post aspru, doar apă după apusul soarelui de luni până vineri, nu vreau să văd cum postesc în săptămâna patimilor cu tot cu privegheri de la 3 noaptea, eforturile metaniilor și al muncilor care se adună timp de vreo 42 de zile până la săptămâna patimilor.
Am înțeles că la diabetici ar fi unele probleme, că se poate pica într-o stare de comă diabetică la hipoglicemie când scade dramatic glicemia în sânge, mai sunt și unele afecțiuni ale pancreasului care pot genera starea.
Mai e anemia când trebuie carne, unele boli renale la care trebuie apă.
Enoriașul ar trebui să aibă niște analize de sănătate înainte să se apuce de post negru, să aducă la cunoștința preotului duhovnic orice problemă de sănătate care ar interfera cu un canon, la fel și la mănăstire ar trebui să se știe starea de sănătate a fiecăruia și contraindicațiile și călugării - unii au diabet sau alte afecțiuni.
De consultat un medic de familie, analize, auzisem de cineva care înainte să renunțe de tot la carne s-a dus și la un medic nutriționist/dietetician și-a mai făcut unele analize.
|
Interesant, eu credeam ca trupul unui adolescent care e in faza de dezvoltare nu ar putea tine. Inseamna ca se poate si de la 16 ani. Inteleg acolo sunt elitele, peste 2 zile post negru!
Da trebuie consultat cu medicul pentru cei care se cred sensibili/vulnerabili la asa ceva. Multumesc pt reply :)