Citat:
În prealabil postat de Moroco
Preotii si duhovnicii zilelor noastre au usurat galeata de dus si te pune sa duci o canita cu apa vie.
Tu cand zici ca ai inteles ce a zis @gpalama, defapt ai crezut in minciunile lui si ai pus botul la barfa si la superstitii crezand ca e adevarat ce minte el, ca cica nu-s ortodox si ca gresesc. Practic a intrat in tine duhul rau al necredintei lui si al necredintei celor din ortodoxie
Constat ca te-a luat lupul imbracat in haina ortodoxa si ai aruncat impreuna cu el vina necredintei voastre asupra mea
Nu eu te pacalesc ci preotii si duhovnicii tai care de frica sa nu-si piarda clientii te pun sa cari in loc de o galeata cu apa vie abea un degetar...
Sigura ca-ti convine sa ti jumate de ora si apoi sa te lauzi de parca ai tinut 40 de zile...
Acum ai inteles?
|
E ultimul reply care vi-l dau domnu Moroco. Mai intai sa va ierte Dumnezeu ca nu stiti ce faceti si ce ziceti! Un crestin cum va intitulati dumneavoastra nu se comporta asa. Ati vazut Demetrius a spus "Cu tot respectul fata de duhovnicii tai" asa da.
1. Nu m-a luat niciun lup si nu a intrat niciun duh al necredintei. In spatele monitorului e greu sa analizezi psihologic persoanele, asa ca nu mai judeca fara sa cunosti oamenii in realitate! Din ce scriati cu gpalama, am constatat ca, comportamentul dvs ar fi de unul extremist, ca si cand ati fi sectar (ca de obicei sectarii au comportament extremist, dar mai sunt si ortodoxi extremisti dar foarte rar la noi), dar poate nu sunteti!
2. Inca o data, Dumnezeu sa te ierte ca nu stii ce faci!, nu judeca fara sa nu cunosti oamenii. Preotii mei nu sunt din aia care ii intereseaza banul ca altii. Intotdeauna le pasa de mireni, si ajuta din invataturile ortodoxiei pe toti! Daca am facut reclama la parohia din Topraisar in threadul ala, stai linistit ca nu aceea e parohia mea, eu sunt din Constanta, dar nu dau numele parohiei mele din Constanta. Eu am aici in parohia din Constanta duhovnic in varsta, care nu usureaza galeata de dus. (Din contra duhovnicul meu in varsta pentru malahie (desfranarea mica) da canonul traditional la oameni, minim 40-80 zile sau chiar un an de zile pentru indreptare, nu ca alti preoti care impartasesc un om care s-a abtinut de la desfranarea mica pentru doar 2 saptamani de post doar pentru ca "a incercat" sa lupte)
3. Eu nu m-am laudat deloc, port o conversatie normala vorbind la persoana I.
Extremismul crestinesc asa se manifesta, se arunca piatra la altii ca in Evul Mediu/Epoca Antica. Judecati dvs. oamenii fara sa ii cunoasteti si nu e bine! Urat din partea dumneavoastra. Dumnezeu sa va ierte ca nu stiti ce faceti! Si pe mine sa ma ierte daca am zis altceva. Dar nu am mintit deloc (nu ma laud, vorbesc la persoana I normal)!
Parintele Necula (nu e duhovnicul meu, dar il urmaresc pe TikTok) spunea asa la o conferinta cu tineri: "Mai bine ma imprietenesc cu un Ateu bun, decat cu un crestin indracit!" , si ii dau mare dreptate, ateii chiar daca nu cred in Dumnezeu, o parte din ei chiar fac voia lui Dumnezeu! Am prieteni in realitate cu care ma inteleg foarte bine, care sunt Atei si nu ma deranjeaza cu nimic!