Citat:
În prealabil postat de gpalama
Dar haznaua dogmatica sectara nu se poate verifica?
Crezi ca esti descoperit pe partea asta?
|
Cum verifici? Cu rastalmacirile unui dezertor care a fost duhovnic al celor din NIP si apoi de frica a fugit, s-a imbracat in femeie, in pisica, in Maria-Margareta, Estera, Anca Ionescu in bogul ala cu radiografia unei secte ca sa pupe in dos pe ierarhul locului care i-a osandit? Ala care a infintat satanismul de la Vulcana Bai. Nu vezi ca raspopitul promoveaza LGBTul din moment ce se imbraca in femeie si se ascunde sub nume fals ca sa arunce cu mizeria interpretarilor aiuritoare dupa ce a dezertat? Tu ai ajuns sa crezi in teologia unui las, unui dezertor, unui lgbt-ist satanist? Ala te-a invatat pe tine ca e vorba de alta dogma? Ca e vorba de dogmatica neoprotestanta? Inseamna ca esti praf din punct de vedere teologic dar si moral daca pentru tine sunt credibili raspopitii si legbtistii!
Citat:
Vezi ca tu comentezi fiecare rand pentru ca nu esti in stare sa comentezi un paragraf. Si "esti destept" cand scrii 10 linii la un raspuns, dar pierzi ideea pe ansamblu. Mult da prost. Adica tu esti destept cand nu reusesti sa intelegi un paragraf dar esti cel mai tare ca ai prins o virgula.
|
Nu discut in paragrafe ci raspund la fiecare calomnie si aberatie pe care o scoti pe gura.
Citat:
Amagiti noi 3? Niciunul nu a iesit cu nici un cuvant din ce zice Biserica.
|
Zice Biserica ceva impotriva lui Hristos-Cuvantul pe care il tine de Dumnezeu? Zice biserica impotriva Apocalipsei si impotriva ingeroamenilor prin care a suflat Dumnezeu darul Sau Cel mare: Cartile Albe?
Cum nu ati iesit din cuvantul ortodoxiei daca ati hulit non stop prin comportamentul vostru josnic cerand ca acum 2000 de ani: banneaz-l, ucide-l, huleste...! Nu voi ati hulit-o non stop pe sf. Virginia socotind-o demonizata? Nu voi ati hulita pe Veronica (orfana de ambii parinti) sau pe Mihaela? Nu voi l-ati osandit pe ciobanasul de la Maglavit si ati negat toate minunile lui? Nu voi ati calcat in picioare proorociile si calugaria, calea cea mai stramta, martirajul parintelui prooroc Arsenie Boca? Nu voi ati calcat in picioare Oastea Domnului socotindu-i sectari? Acuma va dati sfinti? Pai forumul are posibilitatea sa fie accesat si se poate cauta ce ati afirmat si cat ati hulit.
Eu am hulit? Nu voi?
Citat:
Asa ca din nou, hulesti Biserica, acuzandu-ne pe noi ca nu primim "noutatile" NIP.
|
Nu hulesc pe nimeni si nu v-am acuzat ca nu vreti sa cititi Cuvantul proaspat ce apare pe site la sCNIP ci v-am cerut sa incetati sa mintiti si sa bagati la altii in cap necredinta si rautatea voastra!
Citat:
Sectare ia-ti ziarele sectare, ia-ti hartia igienica si du-te la buda ca e mai folositoare acolo.
|
Iata o mostra clara de mitomanie si hula! Nu-s sectar si alea de la OD si de la SCNIP sunt ziare sfinte!
Citat:
Doar ti-am zis si mai inainte, dar nu pricepi. Voi ardelenii sunteti mai deosebiti, la voi a prins protestantismul cel mai bine. Aveti pretentii mai mari sunteti mai fuduli ca ati fi mai destepti de asta curge cu secte pe la voi.
Vorbeam de vocabularul sectar specific. Si da, este vorbire aparte.
|
Iar la voi a prins comunismul si talibanismul musulman uslamist.
Nu pricepi ca nu-s protestant?
Citat:
Ai un vocabular sectar care te da de gol. Biserica nu vorbeste asa.
|
Am vocabularul limbii romane! Cum vorbeste biserica? Asa ca tine? Hule, mitomanie, rastalmaciri, aiureala, trufie, infatuare, judecare la fiecare propozitie, lipiri de etichete, batjocuri, umilire: nebun, prost, satana, oala de noapte, demonizxare, drac, blesteme si anateme? Limbajul tau nu e ortodox ci e un limbaj huliganic, josnic sub uman!
Citat:
Si daca nu ai inteles inseamna ca o faci pe prostul, sau...
|
Ba chair am inteles cu cine am de-a face. Am inteles ca esti un las, un paracios, un orb, un procesoman, un exclusivist, un tembeolog care nu stie ca e un fiu rispitor, un fiu al pierzarii care ca un kamikaze calareste bomba atomica si o baga in catedarla mantuirii neamului ca sa-si sinucida viata vesnica.
Am inteles, de aia te iert mereu in speranta ca maine sa nu-ti fie prea rau, nu de la discutiile cu mine ci de la ceea ce-ti permiti: mitomanie si para si lupta pe dos exact ca Bârnabas!