Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Mai știm destui cărora le place sa își etaleze mantiile și toate veșmintele pline cu aur...
|
Cât la sută e aur acolo, sunt mai degrabă suflate cu ceva ce seamănă cu aurul, nu s-ar putea topi și reface în lingouri aurul.
Am găsit și versete în care apostolul Pavel se declară împotriva aurului și a ierarhizării pe bază de avere, dar în Noul Testament să luăm doar aici ca referință se vorbește în apocalipsa Sfântului Ioan Teologul despre altar de aur care stă înaintea Domnului, cădelniță de aur, sfeșnice de aur, un episcop e numit
îngerul din Efes.
Citat:
Mai știm destui cărora le place sa își etaleze mantiile și toate veșmintele pline cu aur, și se și se închina destui lor și ii numesc părinți și prea sfințiti și prea fericiți...
|
Ți-ar conveni să ne adresăm episcopului cu îngerimea voastră ?
Apocalipsa(Revelația) cap2 v1. Scrie
îngerului Bisericii din Efes: Acestea zice Cel ce ține cele șapte stele în dreapta Sa, Cel care umblă în mijlocul celor
șapte sfeșnice de aur:
Citat:
Rețineți, cuvintele acestea Iisus le spune.... Care mai spune în continuare...
16.Vai vouă, călăuze oarbe, care ziceți: Cel ce se va jura pe templu nu este cu nimic legat, dar cel ce se va jura pe aurul templului este legat.
17.Nebuni și orbi! Ce este mai mare, aurul sau templul care sfințește aurul?"
|
Cele șapte Biserici din Apocalipsă sunt numite sfeșnice de aur:
20. Taina celor șapte stele, pe care le-ai văzut în dreapta Mea, și a celor șapte sfeșnice de aur este: Cele șapte stele sunt
îngerii celor șapte Biserici, iar
sfeșnicele cele șapte sunt șapte Biserici.
Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul
Cap. 1
12. Și m-am întors să văd al cui este glasul care vorbea cu mine și, întorcându-mă, am văzut
șapte sfeșnice de aur.
13.
Și în mijlocul sfeșnicelor pe Cineva asemenea Fiului Omului, îmbrăcat în veșmânt lung până la picioare și încins pe sub sân cu un brâu de aur.
Cap. 3
18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine
aur lămurit în foc, ca să te îmbogățești, și veșminte albe ca să te îmbraci și să nu se dea pe față rușinea goliciunii tale, și alifie de ochi ca să-ți ungi ochii și să vezi.
Cap. 4
4. Și douăzeci și patru de scaune înconjurau tronul și pe scaune douăzeci și patru de bătrâni, șezând, îmbrăcați în
haine albe și purtând pe capetele lor cununi de aur.
Cap. 5
8. Și când a luat cartea, cele patru ființe și cei douăzeci și patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare
alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților.
Cap. 8
3. Și a venit un alt înger și a stat la altar, având
cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe
altarul de aur dinaintea tronului.