Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Doar pentru ca Biserica Ortodoxă nu este conformă în unele aspecte cu Cuvântul Scripturi nu înseamnă că dacă se evidențiază asta cineva vrea sa lovească în ea.
Citatele aduse nu sunt doar din evangheliile sinoptice, le-am adus, nu cu scopul de a lovi în Biserică, dimpotrivă...
|
Păi văd că nu reiei nimic din ce spune apostolul Pavel despre învățători, cum face diferența între părinți duhovnicești și învățători, cum se adresează cu fiule Timotei, faptul că există veșminte de slujire, faptul că în Apocalipsă apar elemente grafice din aur cădelniță, altar, sfeșnice care sunt biserici, că unui episcop i se adresează cu îngerului din Efes, faptul că-i numește pe creștini sfinți.
Sigur nu ataci Biserica:
Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Deci este destul de clar, unul este Învățător, Iisus Hristos, iar noi trebuie sa, ne numit frați,nu părinți, nu prea, sfințiti, nu prea fericiți... Nu exista dascăli ai bisericii, învățători.... Singurul este Hristos... Despre felurite atributii ale fiecăruia în Biserica, este cu totul altceva, dar vom vorbi despre ele în Închinare...
|
Epistola a doua către Timotei Sfântului Apostol Pavel
Cap. 4
13. Când vei veni,
adu-mi felonul pe care l-am lăsat în Troada, la Carp, precum și
cărțile, mai ales pergamentele.
Iei numai ce vrei tu ca să prezinți Biserica după mintea ta de parcă rațiunile pentru care sunt unele lucruri în Biserică sunt puse așa aiurea de cineva.