View Single Post
Vechi 08.10.2021, 16:25:33
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nietzsche Vezi mesajul
Consider că un partener mai potrivit ar fi domnul Serafim, cu care am observat că aveți o chimie în dezbaterile teologice, având și o cunoaștere temeinică a textelor sacre, așa cum și dvs aveți. Sau chiar și domnul Psalm_23, o adevărată enciclopedie a scrierilor sacre, cât și a istoriei lor. Aveți de unde alege... dacă vă spun că mi-a luat o juma' de oră să caut 2 versete:))), sunt paralel cu Biblia.
Cum consideri atunci, există oameni care au dublă specializare Filosofie/Teologie deci în timp 10-15 ani se poate studia, fiecare lucru are un început, Biblia mai ales în partea de Vechiul Testament, e o carte grea și pentru că nu suntem introduși în epoca respectivă, părerea mea.

În fiecare zi descopăr câte ceva și văd că în ediția lui Bartolomeu Anania unele versete au referințe la subsol care ar face referire la subiect în altă zonă din Scriptură.
Din Biblie învățăm toată viața interpretări, sunt interesante modul de funcționare a unor sinaxe monahale pe muntele Athos, într-o chestiune unde sunt chemați să se pronunțe citesc toți cât mai mult din patristică, apoi se uită să vadă cum au înțeles și caută raportări la alte texte interpretându-le unele prin altele.