Citat:
În prealabil postat de Moroco
Te gandesti prea mult la bani si la profit facand calcule economice
|
O analiză cost-beneficiu e importantă că trebuie să stii cu câti bani să pleci la drum dacă vrei casă la sat, depinde si cât de îndepărtat e satul de un Municipiu resedintă de judet, cu cât e mai aproape e mai scump.
Nu e vorba de profit, e vorba să ai bani să reinvestesti de la an la an să fii măcar pe 0 când tragi linie cheltuieli-pierderi vs beneficiu.
Nu prea am vazut oameni calculati sa ajunga in incapacitate de plata sau in situatia sa fie executat silit ca nu si-a platit darile, deci e bun modul tacticos economicos.
Citat:
ajungi la concluzia ca nu se merita nici macar sa invii sau sa traiesti umplandu-te de un scepticism trufas negationist.
|
Păi va fi tot mai greu traiul, guvernantii se împrumută în numele nostru si apoi ne cresc costurile la tva, la impozit pe teren, pe locuintă, pe masină, pe tranzactie vânzare-cumpărare, pe mostenire, taxa pe centrala de apartament din 2025, pe gigacalorie, pe apa de canal - pluvial-meteorică (de parca e vina ta ca ploua), pe distributie si stocare gaz, taxă de cogenerare, taxă la pompă, taxă la rovinietă etc.
În Germania e impozit si pe animalul de companie sau asa am auzit, îti dai seama câte metode de a ne împila cu biruri au dracii ăstia ?
Practic viitorul ne e pus în gaj de altii care se împrumută în numele nostru, după care ei o sterg si noi rămânem cu datoria de plătit.
Citat:
Eu asa patesc cand ma apuca analizele financiare si prognozele dandu-mi seama ca mai mult consum si cheltuiesc cu initiativa particulara economica facandu-mi planuri marete caruia o sa ma fac sclav visator si realizez ca mai mult pagubesc decat sa scot un ban in plus din ceva util.
|
Păi să zic si niste beneficii ale traiului la tară -
cine creste animale - hrană mai sănătoasă (oricum cerealele toate au îngrăsăminte chimice dar macar nu e si carnea hiperchimizata) risc mai mic să te îmbolnăvesti de stomac
dacă ai fructe, legume, zarzavaturi pe iarnă - gust autentic, mult mai bun decât în supermarket, hrana are mai multe substante nutritive
- mici bucurii nostalgice să stai la tară.
-nu ai atâtea santiere ca la oras, nu auzi zilnic buldozere, claxoane, pickamere
- posibile taxe mai mici decât în urbanul mare Bucuresti, Sibiu, Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov, Constanta, Arad, Oradea, Craiova, Galati etc
Citat:
Trebuie sa pui mai presus de analize micro-raiul local din jurul tau care se va forma si bucuria cercului tau restrans de apropiati cu care stai de vorba si
|
Nu prea ai un cerc restrâns de prieteni dacă cei mai credinciosii români sunt în mare parte bătrâni 60-70 de ani si se duc în următorii 10-15 ani, ne trebuie o generatie tânără acum care sa tina si la tara si sa fie preluata din mers.
Citat:
asta trebuie sa te motiveze cand vrei sa implementezi idealurile cele vii ale crestinismului, nepacatuirea, asceza, rabdarea, caile aspre fara compromis pana la atingerea scopului, iubirea curata, virtutile si mangaierea fara discriminari.
|
Din păcate fără un mediu economic minimal de dezvoltare, oamenii pleacă si preiau si obiceiurile locului de unde se stabilesc, uită de credintă, economia contează cam în proportie de 30-50%.