Citat:
În prealabil postat de Moroco
Sper ca nu te-ai suparat. Daca te-ai suparat atunci te rog sa ma ierti ca te-am intrebat si te-am sfatuit. Imi dau seama ca esti un ortodox practicant foarte riguros dar celui caruia i te adresezi e un cersetor. Chiar crezi ca te va putea el asculta?
|
M-am adresat lui Adr.Iu91 (eu văd clar la ce am dat quote), care e de prin Dobrogea, nu domnului Sebastian, dar oricine poate prelua măcar sfatul cu sfântul ocrotitor al casei, măcar în parte dacă nu face sfeștanie măcar acatiste poate face, poate prăznui ziua sfântului din calendar, iar spovedania, împărtășania și maslul sunt accesibile.
Eu nu stau în Constanța, altfel aș merge măcar lunar la Catedrala de acolo, chiar și la sfințirea apei de pe faleza Tomisului de 6 ianuarie, sau la momentul pascal cu lumina când ÎPS Teodosie aduce lumina de pe apă ca o readucere aminte a sosirii apostolului Andrei în Scytia Minor.
Sfințirea de Bobotează ca la Tomis n-am mai văzut în altă parte, iar agheasma mare sfințită de un ierarh sigur are putere să binecuvânteze ogoarele și casa.
https://youtu.be/HUKwXz2hCjY?t=87